x
Pearl Jam: Pearl Jam Twenty: Original Movie Soundtrack

Pearl Jam
Pearl Jam Twenty: Original Movie Soundtrack

Pearl Jam: Pearl Jam Twenty: Original Movie Soundtrack

GAFFA

2 x CD / Monkey Wrench
Udgivelse D. 03.10.2011
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Cameron Crowe, der står bag den eminente dokumentarfilm Pearl Jam Twenty, forkæler her i samarbejde med bandet fansene yderligere med en samling musikalske højdepunkter fra filmen (cd 1) og en række sjældenheder i form af demo-indspilninger, live-numre og instrumentaler (cd 2), der burde få mundvandet til at løbe hos enhver rask fan.

Og det er virkelig ikke småting, ørerne løber ind ind i på de to plader. Den gode Crowe har valgt materialet med omhu, og det er både spændende og fornøjeligt at opleve numre som Temple Of The Dog-demoen Say Hello 2 Heaven, og den tidlige Mookie Blaylock-demo, It Ain't Like That, hvor der er set stort på lydkvaliteten til fordel for at kunne give lytteren noget unikt i forhold til bandets historik. For eksempel er det ikke en hvilken som helst indspilning af Alive, vi får på disk et; det er første gang, bandet spiller den live – og det slår gnister i højttalerne.

De mange højdepunkter, albummet ellers byder på tæller blandt andet en hjerteskærende udgave af Mother Love Bones Crown Of Thorns, en tændergnidslende live-version af Bu$hleaguer foran et lige dele hujende og buhende publikum og Neil Young-duetten Walk With Me fra sidstnævntes fremragende Le Noise-album.

Både hardcore fans og nye lyttere kan stige på her, for fra den inderlige levering af Release over Let Me Sleep, hvor Eddie klukker godmodigt undervejs til den afsluttende eksplosion, Rearviewmirror udgør, er Pearl Jam Twenty en fremragende musikalsk rejse gennem bandets mange facetter. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA