x
Mastodon: The Hunter

Mastodon
The Hunter

Mastodon: The Hunter

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 27.09.2011
Anmeldt af
Keld Rud

Det ville aldrig blive en let opgave at diske op med en værdig opfølger oven på semi-mesterværket Crack The Skye. Med The Hunter har Mastodon endnu en gang taget masser af chancer og samtidig lavet deres mest direkte, melodiske og varierede album til dato. Det er på ingen måde lyden af et band, der er ved at udvande deres karakteristika.

Fra Black Tongue åbner ballet med sine gyngende metalriff til den afdæmpede og stemningsfulde The Sparrow lukker det, kan der ikke et sekund herske tvivl om, at Mastodon er et band, der rejser ad deres helt egen vej. Første single Curl Of The Burl har sabbathske overtoner og et ganske fængende omkvæd, mens Stargasm er en drømmenede science fiction ballade. Omvendt viser Octopus Has No Friends, at Mastodon fortsat kan spinde et nummer omkring et kaleidoskopisk prog-rockriff.

The Hunter kan ikke matche Crack The Skyes niveau, selvom det er et solidt album med masser af stærke sange at gå om bord i. The Hunter har ganske enkelt ikke samme kunstneriske omfang og indeholder samtidig mindre sange som Blasteroid og Creatur Lives.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA