x
Thundercat: The Golden Age Of Apocalypse

Thundercat
The Golden Age Of Apocalypse

Thundercat: The Golden Age Of Apocalypse

GAFFA

Album / Brainfeeder
Udgivelse D. 26.09.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Stephen "Thundercat" Bruner tiltrådte som bassist i thrash-orkestret Suicidal Tendencies allerede som 16-årig. Siden har han spillet med alle fra Eric Benét til Erykah Badu. Men selvom spændvidden er stor, har den funky virtuos ingen problemer med at finde sin egen sound som solist.

Flying Lotus-producerede The Golden Age Of Apocalypse er den funky lyd af fremtiden anno 1975, en herligt sleazy fusion af funk, jazz og progressiv rock. Den uldne lo fi-lyd leder sin steder tankerne i retning af Ariel Pink's Haunted Graffiti, men Thundercat er mindre interesseret i sange end Pink. Det er de funky grooves, de listige stemninger og hovedpersonens rappe fingre på bassen, der stjæler billedet her.

Improviserede sager som It Really Doesn't Matter To You har skæve og skarpe grooves, der hiver fat i fødderne og nægter at slippe igen. Til gengæld er Thundercat på knap så sikker grund, når han forsøger sig med mere traditionelle sange – kun Walkin' fungerer for alvor. Men uinteressant bliver The Golden Age Of Apocalypse aldrig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA