x
Diverse: Cosmic Grooves

Diverse
Cosmic Grooves

Diverse: Cosmic Grooves

GAFFA

Album / It's Just Music
Udgivelse D. 13.03.2012
Anmeldt af
Sohail Hassan

På det nystartede svenske pladeselskab It's Just Music har label-bossen, græsk-fødte Georgios Paroglou håndplukket en stjernerække af de bedste uudgivne undergrunds-skæringer fra ukendte og enkelte kendte artister og fra alle ender af kloden. Det er en stor hyldest til sort musik i forskellige genrer. Her findes alt fra klassisk retrosoul til funk, jazz, r&b, p-funk med mere, altsammen helt opdateret og nyt.

Af de mere kendte kunstnere findes Betty Wright sammen med The Roots på det udmærkede nummer Old Songs, men blandt de mere ukendte og nye navne er det især Kinny med neo-soul nummeret Lost Baggage, som er helt eminent. Hendes stemme er lækker rå, som en genfødt Nina Simone, og produktionen er iørefaldende med kant. Et andet super lækkert soul-funk groove Still In Love er fra japanske Shuya Okino og det autentisk lydende P-funk-track The Return Of Here And Now af Tall Black Guy Productions.

Afhængig af hvilken genre man er mest til, vil man kunne finde sine favoritter på albummet, der generelt holder et højt kvalitetsniveau. I disse teknologisk avancerede internet-tider ses det oftere og oftere, at soul-funk-elskere fra alle hjørner af kloden mødes og holder musikken i live. Cosmic Grooves er et lysende eksempel på dette. Vi er mange, som glæder os over at få disse værker gjort tilgængelige for os. Et initiativ, som fortjener fuld opbakning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA