Nyhed

Danske rock-klassikere i nyt boks-sæt

40 albums der udgør en del af dansk rockhistorie fra perioden 1965-1978, bliver nu udgivet i tre samlinger

Nu bliver det igen muligt at få en række rockklassikere med blandt andet Young Flowers, Burnin' Red Ivanhoe, Skousen & Ingemann, Pan, Ache, Day Of Phoenix, Beefeaters, Hurdy Gurdy og mange andre. En ny samling på 40 album dækker nemlig perioden 1965-1978 over Dansk Rock Historie i tre bokse, som udkommer den 25. oktober. I en pressemeddelelse beskrives det musikalske ståsted således:

"En tid, hvor dansk rock gik fra at være en ranglet og bumset teenager til en ung, rank mand med langt hår. For ikke kun historisk, men også musikalsk var det en eksplosiv, dynamisk og tumultarisk tid, hvor rocken rykkede fra en position som underholdningsmedie for de purunge til en position som provokativ og nyskabende kunstart." Ikke få af de pågældende plader skal have været svært opdrivelige i mange år, og derfor er det måske for mange en kærkommen udgivelse.

Hver boks kommer desuden med en bonus-cd, hvor der fra arkiverne er fremdraget singler, outtakes og alternative udgaver af kendte cuts. Folkene bag udvælgelsen af materialet gør opmærksom på, at det ikke har været muligt at få det hele med, men at de skal have skummet fløden for det bedste materiale, de kunne finde.


Det bliver altså spændende at finde plader som Povl Dissing & Burning Red Ivanhoes "6 Elefantskovcikadeviser", Young Flowers' "Blomsterpistolen" og Steppeulvenes "Hip" (billedet) og mange flere i samme boks. De rockarkæologiske udgravninger skal være foretaget af kompetente personer på området, og Universal Music står bag udgivelserne, der udsendes den 25. oktober.

ANNONCE