x
Tricky: False Idols

Tricky
False Idols

Tricky: False Idols

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 27.05.2013
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Tricky er tilbage efter en række ujævne udgivelser, og ifølge manden selv har han indset den svigtende kvalitet på sine seneste to plader og forsøgt at finde ind til sig selv igen med False Idols, der tager tråden op fra mandens musikalske eskapader i 90'erne. Universet er støvet og mørkt i kanterne, og det er ikke ligefrem festmusik, Tricky har tænkt sig at præsentere for os her.

Det er interessant på den der trykkende og dystre måde at opholde sig i selskab med Trickys falske afguder – lyt bare til den bistre guitar-eksplosion i Parenthesis, der fungerer som en blitz i tågen. Der citeres rask væk fra numre som My Funny Valentine og Patti Smiths version af Gloria, mens titlen refererer til tidens dyrkelse af celebrity-kulturen. Trickys raspende vokal er stadig en fornøjelse at lytte til, og på stilfærdig vis eksperimenteres der i vid udstrækning på store dele af pladen. I den forbindelse er det en fryd at høre blandt andre Passion Of The Christ, og We Don't Die højt, meget højt. 

Som følge af at Tricky har fået sig sit eget pladeselskab er mange af de medvirkende på pladen kunstnere, der er signet på – jep, du gættede rigtigt: False Idols, og selvom både Francesca Belmonte og Fifi Rong er gode, og nigerianske Nneka og The Antlers' Peter Silberman leverer glimrende bidrag, ville det ikke have gjort noget med lidt mere af hovedpersonens egen vokal. Særligt når han nu i den grad er ved at være tilbage på sporet.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA