x
Diverse kunstnere: Reggae Gold 2013

Diverse kunstnere
Reggae Gold 2013

Diverse kunstnere: Reggae Gold 2013

GAFFA

2 x CD / VP Records
Udgivelse D. 16.07.2013
Anmeldt af
Henrik Bæk

Den måske største nyhed i hiphop- og reggaekredse dette år, var da den amerikanske West Coast-rapper Snoop Dog i marts måned proklamerede, at han skiftede navn til Snoop Lion og samtidig bekendte, at han så sig selv som en reinkarnation af Bob Marley og nu var genfødt rasta.

Derfor er det måske knapt så overraskende, at der gives plads til Snoop Lion på det nye Reggae Gold 2013. Dette i form af nummeret Lighters Up (featuring Mavada og Popcaan), der er en uptempo fusion af techno og dancehall med mest fokus på førstnævnte. Nummeret er produceret af Major Lazer, der også står for åbningsnummeret Jah No Partial (featuring Johnny Osbourne), der bortset fra Osbournes reggaetenor stort set intet har med genren at gøre. Sean Pauls nye single Body fortsætter i samme technostil, og det holder bare ikke på et album, der er dedikeret til at bringe årets største reggae- og dancehall-hits.

Når man nu vælger at give plads til Major Lazer, så virker det mærkeligt, at man ikke trækker hans glimrende samarbejde med tidens største reggaenavn Chronixx frem. Besynderligt nok, så levnes der hverken plads til Chronixx, Jah9, Exco Levi, Torch, Kabaka Pyramid eller andre spændende nye navne.

Bedst på albummet er Beres Hammonds og Shaggys duet i nummeret Fight This Feeling på Sly & Robbies gamle Sitting & Watching-rytme. Mere lovers rock findes på nummeret Perfect Love Song med reggaefamilien Morgan Heritage, der måske er et af de bedst producerede reggaenumre i år.

På den medfølgende bonus-cd er der genhør med reggaehits fra de sidste 41 år og dermed et glædeligt genhør med blandt andet Desmond Dekkers udødelige Isrealites fra 1972, der dog har været udsendt utallige gange på andre opsamlingsalbum. Bonus-cd'en rummer kun 11 numre, og det ville have klædt VP Records, hvis man havde fyldt cd'en op med yderligere nogle numre.

Så selvom der er enkelte lyspunkter på Reggae Gold 2013, så er udgivelsen langt fra de tidligere 17 udgivelser i serien.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA