x
Diverse kunstnere: The Big E - A Salute to Steel Guitarist Buddy Emmons

Diverse kunstnere
The Big E - A Salute to Steel Guitarist Buddy Emmons

Diverse kunstnere: The Big E - A Salute to Steel Guitarist Buddy Emmons

GAFFA

Album / MPI
Udgivelse D. 31.08.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Vi er dem der mener, at de klagende klange fra en pedal steel guitar er velkomne i så godt som enhver musikalsk sammmenhæng - omend man især forbinder det særegne instrument med countrymusikken. Det er da også et hold stjerner fra netop countryens verden, som nu har fundet sammen om en hyldest til 76-årige Buddy Emmons, som indledte karrieren hos Little Jimmy Dickens tilbage i '55 og regnes for en af de absolut største på sit instrument.

På den sympatiske hyldestplade fortolker navne som Willie Nelson, Duane Eddy, Vince Gill og Emmylou Harris sange skrevet eller indspillet af Emmons gennem den lange karriere, ligesom vi får en ekstensiv booklet om manden og hans bidrag - også til den rent tekniske udvikling af den traditionsrige pedal steel guitar.

For den mindre specialiserede - eller nørdede, om du vil - lytter er der vel tale om, hvad man vil betegne som nærmest arketypisk countrymusik, og sangvalget omfatter sager som Country Boy, Night Life og Invitation to the Blues. Albummets sande esser er dog Nelsons take på Are You Sure og Gary Carters ekceptionelle instrumentaludgave af Shenandoah.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA