x
Elephant Revival: These Changing Skies

Elephant Revival
These Changing Skies

Elephant Revival: These Changing Skies

GAFFA

Album / Evolving Records
Udgivelse D. 23.02.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Mens kasseapparaterne klinger og den næste præfabrikerede popdiva allerede står klar i kulissen til at afløse Miley C, har vi de sidste par år i al stilfærdighed bevidnet hvad der kunne ligne en veritabel folk revival. Ikke med politiske overtoner som i midt-tresserne, men snarere som et æstetisk greb tilbage til et mere håndspillet og rodfæstet udtryk.

Her kommer så en Colorado-kvintet med deres tredje album og en udpræget britisk folk-lyd: Fra den elizabethanske ambiens i den sigende betitlede Remembering a Beginning til Satisfied og Rogue River, hvor det rent faktisk lykkes for bandet at fremmane en fornemmelse af det middelalderligt mytologiske sted, denne musik springer fra.
 
De to kvindelige vokalister Bonnie Paine og Bridget Law tindrer klart i den vokale front, men også deres mandlige medspillere overbeviser i leveringen af bittersøde linier som "Loving you it runs so deep / on the surface here I sleep," fulgt til dørs af instrumenter som violin, akustisk guitar, banjo og bratsch. Vederkvægende tradtionalisme.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA