x
Aloe Blacc: Lift Your Spirit

Aloe Blacc
Lift Your Spirit

Aloe Blacc: Lift Your Spirit

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 12.05.2014
Anmeldt af
Sohail Hassan

Aloe Blacc, soul-crooneren med den fede stemme, der for alvor slog igennem med hittet I Need a Dollar fra 2010, er tilbage med en opfølger. Blaccs unikke stemme blev brugt på Aviciis hit Wake Me Up fra sidste år, som Blacc også har skrevet, og på hvilket han lyder umiskendeligt meget som Joan Armatrading. En bundsolid sang, der går rent ind og selvfølgelig er med på det nye album i en langt bedre, rent akustisk version.

Stilen er gospelinspireret soul, hvilket titlen også antyder, men hælder til tider stærkt mod glad pop. Det er klart de stærke soul-sange, hvor Blacc er bedst. F.eks. på første single The Man baseret på et tydeligt Elton John-sample. Der bliver også budt op til dans f.eks. på foot stomper'en Soldier in the City. På Love is the Answer samarbejder Blacc med Pharrell Williams, og det resulterer i et både iørefaldende og smukt nummer, men ikke noget, som hæver sig langt over middel. 

Det er faktisk meget kendetegnende for resten af albummet, der ligeledes ligger og ulmer i rimelig god-zonen. Der er uptempo-rockede numre som Bruno Mars-agtige Can You Do This og dystre soulsange som Ticking Bomb, som kun lige udmærker sig, men på samtlige numre krænger Blacc dog sjælen ud, og det gør han godt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA