x
Coldplay: Ghost Stories

Coldplay
Ghost Stories

Coldplay: Ghost Stories

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 19.05.2014
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Det er næppe nogen hemmelighed, at hjertesorger kan virke som en ret kraftig katalysator for kunstnere og andet kreativt godtfolk, og Chris Martins forliste forhold til Gwyneth Paltrow har resulteret i, at han og resten af Coldplay har leveret en eminent samling spøgelseshistorier og ydet deres bedste arbejde længe.

Væk er det noget overfladiske popbombardement fra farverige, men anonyme Mylo Xyloto, og i stedet prikkes der nænsomt til øregangene med en række overvejende stilfærdige, blåtonede og elektronisk funderede popsange, der ikke giver afkald på hverken hooks eller melodiske fortræffeligheder på trods af det afdæmpede udtryk.

Det ville være en overdrivelse at kalde Ghost Stories for direkte nedbarberet, for under overfladen lurer det storladne for kun sjældent at blive sluppet løs, og det underspillet pompøse er uhyre effektivt. 

Ifølge udtalelser fra bandet har vi at gøre med en overordnet fortælling om, hvordan vores tidligere handlinger kan påvirke fremtiden, og fortællingen er så stilfuldt og lækkert pakket ind, at det er umuligt ikke at overgive sig til albummets fortræffeligheder.

Det klæder Coldplay at skruet bare en smule ned for det bombastiske, om end et nummer som den Avicii-co producerede Sky Full Of Stars ikke helt kan dy sig og slipper det store stadion-pleasende omkvæd med tilhørende beats og "uuh uuh"-nynnen løs. Ellers er der tale om en overvejende smagfuld og helstøbt plade, der i den grad bringer bandet tilbage på rette spor og udstiller dets mange kvaliteter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA