x
Simple Minds: Big Music

Simple Minds
Big Music

Simple Minds: Big Music

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 31.10.2014
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

De burde for længst være sunket til bunds. Simple Minds, der om nogle har holdt den storladne 80'er-lyd i hævd og stadig insisterer på at lyde som noget fra en anden tid. Big Music vælter sig i store tunge synthflader og ekkoeffekter, der må kunne høres helt i stratosfæren.

Alligevel er det svært ikke at knuselske Simple Minds for deres ihærdige indsats og klippefaste tro på det musikalske projekt, der har en høj grad af troværdighed på Big Music. Lyset brænder nemlig stadig i sanger Jim Kerr, selv om den velkendte vokal er på vej på pension. Og Charlie Burchills overdrevne guitarlinjer tegner stadig den særegne lyd, der gør Simple Minds til dem, de er.

Der er dog en elektronisk slagside på Big Music, hvor melodierne generelt har svært ved at skinne igennem, og det hele ofte ender i et ordentligt bulder og brag. Dette har Simple Minds nogenlunde styr på i den hårdt spillede Let the Day Begin, mens de klassiske Simple Minds-melodier får rum i Honest Town og Midnight Walking. Big Music er et album, der kun vinder på gammelt venskab.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA