x
Aretha Franklin: Sings The Great Diva Classics

Aretha Franklin
Sings The Great Diva Classics

Aretha Franklin: Sings The Great Diva Classics

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 28.10.2014
Anmeldt af
Sohail Hassan

Så har musik-guruen Clive Davis fået endnu en dårlig idé. Det var ham, som overbeviste Whitney Houston om, at hun stadig havde meget at byde verden og burde stå på en scene igen, hvilket blev hendes undergang. Denne gang går det ud over en endnu større legende. Titlen er noget misvisende, for the Queen of Soul lægger ikke kun arm med legendariske divaers værker, men også nogle ret nye stjerner som Adele og Alicia Keys. Og det lyder simpelthen forfærdeligt i Arethas version.

Trods kæmpe producernavne som Babyface, André 3000 og Clive Davis selv og legendariske kor-sangere som bl.a. Tawatha Agee og Fonzi Thornton og altså gedigne hits skærer det i ørerne på det meste af albummet. Aretha, der er blevet noget rusten, klarer stadig soulklassikere som Gladys Nights hit Midnight Train to Georgia og Etta James At Last uden problemer, men fejler på pop-hits som Adeles Rolling in ihe Deep og Alicia Keys No One (her i kikset reggae-version) samt disco-hits som Gloria Gaynors I Will Survive (der lige krydres med en strofe fra Destiny's Childs Survivor) og Chaka Khans I'm Every Woman (med en strofe af hendes egen klassiker Respect).

Alle numre på dette album er langt bedre i originalversionerne. Bunden nås med Arethas jazzede swingversion af Princes ballade Nothing Compares to You. Jeebus.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA