x
De Eneste To: Dobbeltliv

De Eneste To
Dobbeltliv

De Eneste To: Dobbeltliv

GAFFA

Album / Copenhagen Records/Sony Music
Udgivelse D. 17.11.2014
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er ikke længere ungdommeligt vovemod, der driver værket hos Simon Kvamm og Peter Sommer, hvilket de stadig kæmper med at erkende på den alvorstunge Den Lange Bane. En sang indhyllet i et tungt elektronisk slør.

Det er bestemt hørt før. Disse kvababbelser med at blive rigtig voksen og finde et nyt ståsted i livet. Hos de to sangskrivere får den dog lige en ekstra drejning, der fastholder alvoren i en afvæbnende selvironi, som det næsten ikke kan udtrykkes mere østjysk end i Jyder I København. Jo, De Eneste To er så sandelig jyder og bruger det flittigt i deres hudfletning af overgangen til det voksne liv og deres egen spejling heri.

Det er en hårdere og mørkere tone, der slår igennem på deres andet album. Mere alvor i sangene, og musikalsk bliver der gravet dybere end på debuten. Faktisk går De Eneste To helt til kanten i deres favntag med den unge hiphop, som i For Lidt For Meget med Danni Toma. Og i strid med de gængse naturlove lyder de to jyder ganske overbevisende i dette fremmede hood.

Og så er der samspillet mellem Simon Kvamm og Peter Sommer. De er som sol og skygge. Kæmper hver deres kamp. Den finurlige klovn, der gerne vil tages alvorligt, og alvorens mand, der gerne vil kunne smile af eksistensens skuespil. Det kommer der uforlignelige sange ud af, hvor skyggesiden har overtaget på Dobbeltliv med ikke mindst Peter Sommers velkendte ordspil og rim.

Der bliver slået igennem på Dobbeltliv, hvor Lisså Forvirret Som Før er tæt på en knockout. Det er sgu alvor, det her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA