x
Poul Bruun: Hit, shit og albuer

Poul Bruun
Hit, shit og albuer

Poul Bruun: Hit, shit og albuer

GAFFA

Bog / Gyldendal
Udgivelse D. 12.11.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Det ville være urimeligt at påstå andet, end at Poul Bruun – om nogen – har været med, hvor det sneede i dansk pop- og rockmusik gennem flere årtier. Lige fra den første Sound Festival i Roskilde i '71, producertjansen hos Gasolin' (og på Christiania-pladen fra '76!) og ansættelse hos CBS, videre gennem de følgende årtier, ikke mindst i front for eget Medley Records frem til '99 – syv år efter hjertebarnet var blevet solgt til EMI.

En legende, er der oven i købet nogen, som kalder ham. Sådan en mand har i sagens natur nogle gode anekdoter i ærmet, hvorfor det da også giver god mening at han nu – i en alder af 67 – udgiver sin selvbiografi. 

Og gode anekdoter får vi skam i rigt mål – fra en voldelig Van Morrison i Vanløse og Leonard Cohens pressemøde i København i '74 til Kim Larsens møde med Tintin-skaberen Hergé, CV Jørgensens juridiske tvist med en vis Vivian Von Holstein og meget, meget andet. Underholdende rockhistorier af en kaliber, som de færreste herhjemme kan diske op med.

Amatøragtigt
 
Desværre er Hit, Shit & Albuer ikke en ubetinget imponerende udgivelse, og jeg må indrømme en vis forbavselse ved konstateringen af, at det er faktisk er den hæderkronede forlagsgigant herhjemme, Gyldendal, som lægger navn til udgivelsen. Fred være med mindre skønhedsfejl – at Randi Laubek udråbes til et "geni", Cowboy Jack Clement kaldes "Clemens", og at anglificeret orddeling er gennemgående.  
 
For ikke at tale om stavefejl allerede i kolofonen (teksten med formalia i bogens begyndelse, red.), som i øvrigt besynderligt nok løber under den helt overflødige overskrift KOLOFON. En smiley i slutningen af dedikationen til Bruuns hustru – al respekt for Gitte (og Poul), men smileyer hører altså ikke hjemme i en seriøs bogudgivelse.
 
Største problem er imidlertid den ofte ganske uskønne grafiske udførelse, som i såvel omslag som nogle virkelig fjollede dispositioner på billedsiden – med mere – desværre ikke undgår et decideret amatøragtigt præg. Det er ærgerligt, for Bruun er en vigtig figur i dansk rock – og han er fuld af underholdende historier. Og så sidder man alligevel dér og undrer sig over, hvad fanden forlagsredaktøren lavede, da det her blev sendt til tryk. 
 
Poul Bruun: Hit, shit og albuer. Gyldendal, 240 sider, illustreret. Vejl. pris 299,95 kroner. Er udkommet.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA