x
Deep Purple: Live In Graz 1975

Deep Purple
Live In Graz 1975

Deep Purple: Live In Graz 1975

GAFFA

Album / Ear Music
Udgivelse D. 10.12.2014
Anmeldt af
Henrik Friis

Denne 10-dobbelte udgivelses-række af Deep Purple-livealbums er altså noget broget. Om et par måneder kan gruppens fans f.eks. se frem til en virkelig legesyg bootleg-perle fra Long Beach, USA i 1971 med Ian Gillan og Roger Glover, som udgives officielt for første gang.  

Men denne optagelse fra østrigske Graz hører til gengæld til i den mere nittede kategori: Den er fra de afsluttende dage af den såkaldte Mark III-version af gruppen i april 1975, inden Ritchie Blackmore hev guitar-stikket og startede Rainbow: "Koncerten i sin helhed for første gang" lover udgivelsen, men det er falsk varebetegnelse. Ca. 25 minutter er sparet væk: ekstranumre, trommesolo og – så vidt jeg kan høre – også dele af guitarkapitlet.

Faktisk er det blot tre optagelser fra koncerten, som ikke har været ude på tidligere udgivelser, så det vi står med her, er for det første ukomplet, og for det andet en god grund til, at gruppen gik til grunde. Ok, ret skal være ret: Første koncert-del med bl.a. en stram og fyrig udgave af Burn med gnistrende guitar og især trommeslager Ian Paice i sublim form er velspillet hård rock. Men i anden halvdel, hvor Smoke On The Water mishandles af David Coverdale, og solopassagerne tager over – specielt den ny-tilkomne bassist Glenn Hughes mister al selvkritik i dopet ego-skrigeri – falder fantasien og klassen adskillige grader og gør udspillet mest attraktivt for stor-samlere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA