x
Jonathan Johansson: Lebensraum!

Jonathan Johansson
Lebensraum!

Jonathan Johansson: Lebensraum!

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 25.03.2015
Anmeldt af
Lars Löbner Jeppesen

Den 34-årige svenske popbegavelse Jonathan Johansson har på sit femte album igen omsvøbet sig med aldeles klangfuld pop, men de før så naturlige new romantics-toner har på Lebensraum! fået et bredere strøg 80'er-neon. Farvepaletten emmer af moderne r'n'b og er leveret i en spillevende produktion signeret Johanssons faste sparringspartner Johan Eckeborn. Der brilleres fx musikalsk på gennemfunky og baslevende Midsommarkransen Baby og elastiske Svindel Och Vind.

Lyrisk går Johansson efter struben på samtiden, fx lyder Ny/Snö som en kritik af en overfladecentreret ungdom, og selv en kras konstatering som "du är lättare att tycka om, sen din pappas cancer. Du har ett nytt ljus runt om dig, du ger dig själv och alla andra idioter flera chanser" i Dålig Stjärna flyder legende let via Johanssons raffinerede stemmebånd.

Tekstligt er det også fyldt med stedangivelser, der gør det svært at orientere sig, når man ikke lige kender Sverige indgående, til gengæld namedroppes alt fra Mussolini til Gud og Ibrahimović så elegant i de luftige produktioner, at man blindt lader sig henføre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA