x
Jenny Hval: Apocalypse, Girl

Jenny Hval
Apocalypse, Girl

Jenny Hval: Apocalypse, Girl

GAFFA

Album / Sacred Bones Records
Udgivelse D. 09.06.2015
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Allieret med den norske støj-maestro Lasse Marhaug i producerstolen og spændende gæstemusikere som Øystein Moen fra Jaga Jazzist, Thor Harris fra Swans samt cellisten Okkyung Lee har norske Jenny Hval kreeret et svimlende lille mesterværk af en musikalsk feberdrøm.

Dette hendes tredje album i eget navn er en både skrøbeligt puslende og voldsomt eksplosiv affære, der samtidig besidder stærke intime og visuelle kvaliteter. Titlen er ingenlunde grebet ud af det blå, for Apocalypse, Girls hallucinerende fortælling styrer vitterligt ubønhørligt mod afgrunden i dens farverige, dragende og ofte erotisk ladede udlægning af, hvad der kan ske i processen fra død til genfødsel.

Værket er gribende og surrealistisk på samme tid, og selv om konventionelle melodistrukturer indfinder sig hér og dér, så er det overordnet en højeksperimenterende sag, der dyrker mystiske, ofte foruroligende lyde og stemninger frem for virkemidler, der umiddelbart fænger. Hval vender vrangen ud på den gængse popmusik og skaber undervejs et unikt og uimodståeligt univers.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA