Nyhed

Single-aktuelle, prisvindende Jenny Hval giver dansk koncert

GAFFA.dk - alt om musik

Den norske sanger gæster Bremen Teater til foråret

Sanger, sangskriver, forfatter, poet og performanceartist. Alle sammen ord, der beskriver den norske musiker Jenny Hval. Hun er netop aktuel med sin nye single "Jupiter", og snart er hun også aktuel ude på livescenerne. Til april vender hun nemlig tilbage til Danmark, hvor hun skal spille for sine danske fans på Bremen Teater i København. Koncerten finder sted torsdag den 6. april 2022.

Jenny Hval er før blevet sammenlignet med sangere som Kate Bush og Laurie Anderson. Derudover har hun turneret med både St. Vincent og Swans. Hun er kendt for at bevæge sig på tværs af genrer, stilarter og udtryk, hvilket også kan opleves gennem hendes lange række af studiealbums. Hendes eksperimenterende stil har bevæget sig udenfor Nordens grænser, og Pitchfork har blandt andet kåret hendes musik til Best New Music. I 2017 vandt hun den prestigefulde nordiske pris Phonofile Nordic Music Prize for albummet Blood Bitch fra 2016.


LÆS OGSÅ: Jenny Hval vinder Phonofile Nordic Music Prize 2016

I marts måned udgav hun pladen Menneskekollektivet i samarbejde med Håvard Volden. Sammen udgør de den norske artpop-duo Lost Girls. Sidst hun udgav et soloprojekt var i 2019 med pladen The Practice of Love. Pladen blev af GAFFAs anmelder beskrevet som et album, hvor Hval har "smidt de mest avantgardistiske tendenser fra fortiden på hylden og omfavner i stedet abstrakt, glossy synthpop – dog uden at give afkald på spoken word og legen med kønsroller, i form af warpede stemmeforløb."  

Koncerten på Bremen Teater bliver Hvals første besøg i Danmark siden 2018, hvor hun optrådte i Brorsons Kirke i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival. 

Billetsalget til koncerten i Bremen Teater starter fredag den 12. november 2021 klokken 10.00. Du kan købe billetter via ticketmaster.dk.


LÆS OGSÅ: Faret vild i en synthskov

Mens du venter på koncerten, kan du passende lytte til Jenny Hvals nye single "Jupiter" lige her: 


ANNONCE