x
Diverse kunstnere: Pære Punk

Diverse kunstnere
Pære Punk

Diverse kunstnere: Pære Punk

GAFFA

LP / Warner Music
Udgivelse D. 25.09.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Vi kan strengt taget ikke bryste os af mange klassikere indenfor punk-genren herhjemme. En uomgængelig undtagelse er antologien Pære Punk fra '79, hvor den senere Nordisk Film-direktør Mikael Ritto inviterede otte navne fra den hjemlige punkscene til at bidrage med skæringer efter eget valg.

Navnene var udvalgt qua deres deltagelse ved en punkfestival i Aarhus i '78 og line-uppet tæller såvel glemte grupper som de tre navne, som trods alt gik over i historien: Lost Kids, Kliché og Sods, der som bekendt siden blev til Sort Sol.

Nu genudgives så denne klassiker, som hverken er nogen London Calling eller Never Mind the Bollocks..., men mest af alt et interessant, musikalsk tidsbillede fra dengang, hvor "hver mand var kunstner, aldrig bistandsklient," som Peter H. Olesen synger i et poetisk tilbageblik på de danske punkdage.

Det er med andre ord næppe et album, som ryger i heftig rotation på undertegnedes grammofon (for det er selvfølgelig en vinyludgivelse) – men derfor er det alligevel prisværdigt, at den nu er genudgivet. For originalen – den er ikke billig længere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA