x

Min playliste: Det lytter Kasper Winding til lige nu

Min playliste: Det lytter Kasper Winding til lige nu

Den 23. september udkom Kasper Winding med albummet ”F**k Dance Let’s Art”. Vi har spurgt ham om, hvad han selv lytter til for tiden. Hør sangene nedenfor.

Kasper Winding & Lola Delon: Zero Gravity.

– Når man selv er midt i at præsentere sit “nye selv”, synes man altid, man er en helvedes karl. Så her er første skud fra Lolas og min nye plade ”F**k Dance Let’s Art.” Med Lola ved roret.

Kasper Winding & Lola Delon: Everybody Knows.

– Fra samme plade med mig ved roret.

Kendrick Lamar: untitled 03 l 05.28.2013.

– Et super fremadrettet musikalsk menneske, der har sin musikhistorie med. Dette er, som de siger, et outtake fra “To Pimp a Butterfly”. Og det siger noget om standarden.

Anderson .Paak: Put Me Thru.

– Super popsang, igen fra et meget musikalsk menneske.

Miles Davis & Gil Evans: My Ship.

– Miles for mig har mere end nogen anden – ud over Frank Sinatra – lœrt mig om “timing” og at stole på mig selv. Og her viser han sig som den store “sanger“, han er. Ja ja, jeg ved godt, det er trompet. Supersmukt og elegant pakket ind af Gil Evans.

Scott Walker: Angels of Ashes.

– Allerede tidligt i mit liv måtte jeg sande, at jeg ikke var sort. Scott Walker gav én håbet og troen på, at selv hvide kunne vœre mega cool og ramme der, hvor Marvin, Stevie, Curtis og de andre rammer.

Johannes Brahms / Berliner Philhamoniker & Simon Rattle : Symphony No. 3 In F Op. 90: III. Poco Allegretto.

– Selvom man drømte om at vœre fra Detroit, så kan jeg ikke løbe fra at vœre œrke-europœer. Brahms var en af dem, der banede vejen for den harmonik, vi i dag tager for givet. Og så med dette orkester og dirigent …får mig til at tude af lykke!

Marvin Gaye: Since I Had You.

– Mesteren …tak.

Olivier Messiaen: Turangalîla Symphonie: VI. Jardin du sommeil d'amour.

– Palle Mikkelborg spillede dette for mig, da jeg var cirka 16, og jeg har ikke vœret den samme siden. Start med denne sats og gå så rask videre.

The Beatles: In My Life.

– Min far spillede dette for mig, da jeg var cirka 10. Jeg er stadig ikke kommet mig … den perfekte popsang.

Hører også… Jay-Z, Liima, Ravel, Mozart, Jimi Hendrix, Bowie, Frank Sinatra, Milton Nascimento, Jobim, Stravinsky, Puccini, Kraftwerk, Blur, Underworld, Gaz Coombes, Nicolas Godin, Nino Rota, Lucio Dalla.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA