x

Reportage: Til pressemøde med Snoop

Reportage: Til pressemøde med Snoop

Dagen inden MTV Europe Music Awards afvikles i München, havde tv-stationen inviteret byens spidser samt en særdeles international presseflok til et møde, hvor showets værter blev præsenteret.

Først skulle vi dog igennem en time med underholdning leveret af den tyske MTV-vært Patrice Bouédébila, hvis internationale claim-to-fame er, at han er Anastacias eks. Han præsenterede os for byen viceborgmester, MTV's tyske direktør og den executive producer, der har ansvaret for showet – alt sammen så de kunne fortælle os, hvor fedt det var, at showet i år blev afholdt i München, og at byen er meget mere end Oktoberfest.

Der blev dog ved denne lejlighed afsløret, at næste års show skal afvikles i Liverpool 6. november, hvilket medførte, at en repræsentant fra Liverpool brugte ti minutter på at fortælle, hvor fedt det er, at showet skal afvikles i hans by til næste år.

Patrice kogte uendelige mængder suppe på, at showet blev afviklet på hans fødselsdag, og at det hele derfor naturligvis var i hans ære, og viceborgmesteren kaldte showet for ”popmusikkens Oscaruddeling”, og alt sammen var det bare fyld, mens vi ventede på, at stjernerne dukkede op.

Inden vi kom så langt, skulle vi dog igennem præsentationer af de tre bands, der er finalister i konkurrencen New Sounds of Europe, hvor vinderen får lov til at spille live som sidste band til morgendagens show.

Alphabeat repræsenterede Danmark i denne konkurrence, og England havde sendt Klaxons. Men ingen af dem fik stemmer nok til at komme med i finalen. I stedet hilste vi på Bedwetters fra Estland, Yakup fra Tyrkiet og Firma fra Rumænien, der altså alle har en chance for at afslutte et show, hvor også Foo Fighters, My Chemical Romance og Babyshambles har været på scenen.

De tre bands svarede på spørgsmål fra journalister fra lande som Dubai, Nigeria, Ghana, England, Tyskland og Polen af mere eller mindre seriøs karakter. Men fast lå det dog, at chancen for at få denne type eksponering er en kæmpe mulighed for et band uden pladekontrakt, der samtidig kan være med til at sætte lidt oversete rocknationer på landkortet.

Efter uendelige mængder information og spørgsmål, der ikke gjorde os meget klogere på showet andet end at meget stadigt er hemmeligt, og der kommer overraskende navne til det musikalske program, var det endelig blevet tid til lidt stjernestøv.

Produceren, sangskriveren og en tredjedel af Fugees – Wyclef Jean – er vært på MTV's online-dækning, hvor censurkravene ikke er så hårde, og der forventes at være lige så mange brugere, som der er seere på tv. Han dukkede naturligvis forsinket op med sit følge, men der var nu ikke mange stjernenykker på spil, da han endelig kom i gang.

Han lagde ud med at forklare MTV-værten, hvordan man laver et Brooklyn No-Fingerprints-Handshake (”Man skal ikke efterlade fingeraftryk med al den kriminalitet, der er derude”), og herefter fortalte han om, hvordan han har tænkt sig at interviewe de store stjerner ved at gå lidt hårdere til dem end normalt – dog stadig med respekt, så han kunne arbejde sammen med dem senere. Han var i højt humør og svarede på selv de mest fjollede spørgsmål med et smil og masser af overskud.

Et interessant svar kom dog på et spørgsmål omkring, hvad der egentligt sker med Fugees. Wyclef kunne fortælle, at pladen er sat i bero på grund af friktion mellem gruppens medlemmer, men at han håbede, at de ville kunne lave noget sammen på et tidspunkt. Friktionen var specifikt mellem ham og Lauryn Hill, som han, hvis man må tolke på nogle øjenbevægelser og et sigende fløjt, åbenbart har haft et romantisk forhold til på et tidspunkt.

Det mest morsomme var dog Wyclefs beskrivelse af hans ankomst på hotellet, hvor Snoops kæmpebil havde holdt udenfor, mens han selv var ankommet i et mere beskedent køretøj. Det var dog okay. Men da han var kommet ind på sin hotelværelse, hvor han skulle bukke sig for at tage et bad og kun kunne være i sengen, hvis han lå i fosterstilling, så blev det alligevel for meget for rapperen. ”Jeg er ikke J-Lo. Jeg har bare brug for en stor seng og et ordentligt brusebad – Can a black man stand up to take a shower?”, kommenterede Wyclef, der dog på stedet blev lovet et bedre værelse af MTV.

Der blev dog også lige tid til at promovere det kommende album ”The Carnival II”, der udsendes 26. november, og som skulle være meget inspireret af mellemøstlig musik, som Wyclef har studeret de sidste seks år.

En anden ny tilføjelse til showet er indførelsen af en bar, hvor Dave Grohl og Taylor Hawkins skal underholde og interviewe, hvilket nok skal blive interessant. Grohl er en morsom mand, og selvom han indrømmede, at de intet havde forberedt, og at det var tydeligt, han ikke anede, hvem der var med i showet, så grinede han sig gennem hele pressemødet og var undervejs også selv ganske morsom. Som da Ekstra Bladets repræsentant forsøgte at spørge, om han altid var sådan en flink fyr, men blev afbrudt med ordene: ”Fuck you! Fuck you, man!”, eller da han fortalte, at den, han helst ville stå sammen med til sidst, når showet var færdig, var Boris Becker – fordi han var den eneste presenter, han kunne huske navnet på.

Efter endnu en lang pause var dagens hovedperson og morgens vært endelig klar til at fortælle om sin rolle i showet. Først skulle Snoop Dogg dog lige posere med byens spidser og skrive sit navn i våd cement, mens en manager fortalte folk, at der ikke ville blive svaret på spørgsmål om rapperens problemer med politiet. Han kunne også fortælle, at det kommende Snoop-album hedder ”Egotrippin'”og lander til marts, og med det var Snoop endelig klar til at snakke lidt.

I promoveringen af showet har MTV lavet en billedserie, hvor rapperen sidder bag i en limousine iført lederhosen med armene om to piger. Dette var de tyske journalister ret interesseret i at høre mere om, og ikke overraskende havde det været en lidt underlig oplevelse for rapperen, der i dagens anledning var iført et brunt fløjls-joggingsæt med navnet Snoop skrevet foran med kæmpebogstaver. ”Det var overhovedet ikke ghetto, men jeg tilføjede lidt af min stil, og så kørte det”, forklarede Snoop, der også kunne fortælle, at han var glad for at være tilbage i byen.

Han blev også spurgt af journalister fra Dubai, Rumænien og Polen om, hvorvidt han var på vej til deres lande for at give koncerter, og hver gang var svaret, at han ville dukke op, når de havde fået styr på pengene.

Det blev dog lidt mere seriøst til sidst, da en engelsk journalist spurgte ind til Snoops holding til at være blevet nægtet indrejse i England. Rapperen gentog her sin holdning til problemet, hvilket er, at han mener, han kunne være en faktor i at stoppe bandekrige i England, da han selv kommer fra en baggrund med bander, og derfor har respekt i det miljø. Han understregede, at han har mange fans i England og er overbevist om, at han er blevet bandlyst af gamle folk med pudderparykker, der ikke forstår ham og det problem, de står overfor.

Med det kunne Snoop rulle sammen med sine tonstunge bodyguards efter at have efterladt folk med et indtryk af, at han både kan være morsom, nærværende, spontan og have et glimt i øjet, hvilke alle er gode kvaliteter for en vært, der skal holde millioner af europæers fokus i et live tv-show.

MTV EMA kan ses live fra München 1. november på MTV.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA