x

Her er ugens 11 essentielle koncerter

Her er ugens 11 essentielle koncerter

Det er mandag, og din weekend er i sandhed forbi. Hvis du sidder på jobbet, til en forelæsning eller bare i din egen boble af selvmedlidenhed, så burde du måske orientere dig i den kommende uges koncerter, hvor vi denne gang besøger København, Aarhus, Aalborg og Aabenraa. Du kan stadig nå at sikre dig en billet.

 

KØBENHAVN:

Emil Kruse

Torsdag den 14. september, Vega

Er du til urbant hiphop-talent med fængende omkvæd? Emil Kruse er leveringsdygtig i dansksproget rap, der graver sig ind under huden på én. Debut-ep’en ”Slumromantiker” beskriver følelserne, længslen og tvivlen, som enhver sand romantiker en gang imellem fanges i. Modsat andre på den danske hiphopscene skjuler han sig ikke bag en skæv karakter eller en eksorbitant AutoTune. Det er bare Emil Kruse med sin skarpe lyrik, iørefaldende omkvæd og skrabede elektrobeats i sin simple fuldkommenhed.

Køb billet her.

Her kan du få en smagsprøve på Emil Kruse live:

 

American Idiot: Green Day Musical

Fredag den 15. september, Den Grå Hal (turnépremiere)

"Et betydningsfuldt øjebliksbillede af vores tid," skrev The Times om denne musicalkonstellation, da den blev opført i London - nu opføres øjebliksbilledet også i Danmark. "American Idiot" gengiver Greens Days sange, inkorporeret i en fortælling, der undersøger modløshed og mod, kærlighed og frygt. 

The Attic Sleepers

Fredag den 15. september, DR Koncerthuset (spiller også på Atlas, Aarhus, den 16. september)

Mathias Barfod og Matias Knigge udgav i 2015 debut-ep’en "Lanquin". Den melankolske og melodiske indiepop fik stor opmærksomhed, hvor singlen "Airport" blev det mest spillede nummer på P6 Beat i 2015. Samme år fulgte koncerter på danske festivaler – herunder Roskilde Festival, og siden har duoen arbejdet på ny musik, der nu har manifesteret sig i otte nye sange på det netop udgivne album "Transit". Af The Attic Sleepers kan man forvente et rendezvous mellem et elektronisk pulserende univers og et rustikt akustisk lydbillede. Nogle sange er draperet i en organisk instrumentering med trompeter, klaver og violin, hvorimod andre numre indeholder et langt mere sfærisk scope med bredt anlagte synths og flødeagtige pads i fokus.

Køb billet her til DR Koncerthus her.

Køb billet til Atlas her.

Her kan du få en smagsprøve på deres single "Airport".

 

Savage Rose og Copenhagen Phil

Fredag den 15. september, Tivoli, Plænen

50 år er gået, siden Annisette og Thomas Koppel for første gang samlede et hold af musikere, der skulle stadfæste de nye tider i den danske musikbranche. Savage Rose er den 15. september klar med deres 25. studiealbum "Homeless". Førstesinglens titel er "Woman" og er en hyldest til kvinden, og videoen dertil er fyldt med markante kvinder, blandt andre Mother Teresa og den burmesiske politiker Aung San Suu Kyi, samt klip fra Savage Roses koncert på Orange Scene på årets Roskilde Festival. En koncert, som GAFFA tildelte fem stjerner under overskriften "Fredsduen lettede over hjertegribende jubilæumskoncert". 

Som noget helt specielt har Savage Rose denne aften selskab af Tivolis Symfoniorkester, også kendt som Copenhagen Phil.

Se den officielle musikvideo herunder.

 

DJ Shadow

Lørdag den 16. september, Pumpehuset

Instrumental hiphop er ikke ligefrem en millionsælgende mainstream-genre, men alligevel er det lykkedes DJ Shadow er blive et verdensnavn i en genre, hvor også MF Doom, Pete Rock og RJD2 har profileret sig. Den amerikanske producer og dj har de sidste 20 år givet udviklingen af instrumental hip-hop og samplingkulturen et skub fremad. Han sikrede sig i 1996 en plads i Guinness Rekordbog for debutalbummet "Endtroducing", der udelukkende var sammensat af samplinger.

Køb billet her.

Se herunder DJ Shadow i samarbejde med Run The Jewels på "Nobody Speak".

 

Electric Elephants

Lørdag den 16. september, Beta

Electric Elephants udsprang fra The Wave of Stone, som allerede blev stiftet i 2005. Drengene skiftede lyd og navn, efter trommeslageren drog til Indien. Det progressive, teknisk stilrene band består nu af Mads Jaurnow, Mikkel Sylvester og Mathias Brank. Fremtidsrocktrioen var opvarmningsband for Dizzy Mizz Lizzy i 2015 og optrådte til sidste års Spot Festival, hvor de gav en firestjerners koncert. GAFFA-anmelder Rasmus Espersen skrev om koncerten:

"Skift, skæve rytmer og breaks var intet problem for de tre i Electric Elephants – de fulgte hinanden uden at se på hinanden, som var de en samlet organisme bestående af bas, guitar, trommer og vokal blandet sammen i en spacy masse af effekter."

Køb billet her.

Se den officielle musikvideo til nummeret "Machines & Blood" herunder.

 

Nye Toner

Lørdag den 16. september, Bremen Teater

Bremen Teater har siden 2012 dannet rammen om Nye Toner, der blev grundlagt af Simon Kvamm med henblik på at sætte fokus på den sprudlende danske talentmasse. Til Nye Toner inviteres tre af af landets etablerede musik-personligheder til at give deres bud på, hvad man burde tjekke ud på den danske musikscene. Således har Uffe Lorenzen (Baby Woodrose, Spids Nøgenhat) valgt støjrockbandet The Love Coffin. Bisse har valgt den eksperimenterende BESS. Jannis Noya (Choir of Young Believers) har valgt Anders Boserup (blandt andet kendt fra musikkollektivet Vellness).

Lyt til "New Morning Light" af The Love Coffin herunder. 

 

 

AARHUS:

The Boy That Got Away

Fredag den 15. september, Radar (spiller også i Pavillionen i Grenaa, 16. september)

Danske The Boy That Got Away er rock med afsæt i 60’er og 70’erne, med en snert af grungens vilde og melodiske rebelskhed. I 2014 udkom trioens selvbetitlede debut. Den modtog fire stjerner, og GAFFAs anmelder skrev blandt andet: "The Boy That Got Away har i en årrække gjort sig bemærket på de danske live-scener, og nu foreligger endelig debuten fra den rutinerede trio. Det er uden omsvøb bombastisk riffrock med kraftige aner i Dizzy Mizz Lizzy på "Rotator" og Soundgarden's 90'er-udspil". Live-ryet bar også guld med sig, da bandet blev inviteret med som support for legendariske Dizzy Mizz Lizzy. I samme ombæring udtalte forsanger Tim Christensen: "Jeg glæder mig til at høre mere til TBTGA. Der er en sound, en attitude, en suveræn melodisk sans og ikke mindst en masse energi."

Køb billet til Pavillionen i Grenaa her.

Lyt til deres track "The End of the Road" herunder.

 

Oppenheimer Festival

Lørdag den 16. september, Radar

Oppenheimer er en endagsfestival, der har til formål at minimere afstanden mellem nye kunstnere og musikbranchen. En festival, hvor kunstneren har mulighed for at netværke med musikbranchen såvel som pressen. Line-uppet byder i år på flere interessante kunstnere:

SUNDAYS er centreret om fortæller og guitarist Magnus Jacobsen. Nøgenhed, intensitet og nerve er de nøgleord, som lader sig manifestere i den 29-årige sangskrivers folk-pop univers. Sundays spillede på årets Spot Festival, hvor vores anmelder blandt andet hørte hittet "Avalanche" og beskrev oplevelsen således:

"Publikums reaktioner vidnede om, at Sundays her har et lille hit, og under omkvædet blev der sunget med i en sådan grad, at man næsten skulle tro, at der var tale om en gammel stadion-klassiker, der nu blev spillet i intime rammer."

Den københavnske kvartet SILQUE er opstået fra asken af det hedengangne rockband Disarray Son. Silque spiller drømmende og farverig indierock. Bandet udkom tidligere på sommeren med en video til "Gloria". En sang, der er mastereret i det legendariske Abbey Road-studie i London i tæt samarbejde med Alex Wharton (The Beatles, My Bloody Valentine, Pixies og mange flere).

MONTI består af seks musikere med ophav i samme århusianske og musikalske omgangskreds. De laver hiphop med den ene fod solidt plantet i genrens spæde år og den anden i nutiden. Med stor inspiration fra MF Doom, Action Bronson og Anderson Paak blander de den instrumentale lyd med lyrik om alt fra cigaretter til asiatiske madretter. Monti spillede på årets Roskilde Festival, hvor vores anmelder kvitterede med fem stjerner og blandt ander skrev:

"(...) den nonchalante attitude tilsat en ordentlig omgang ydmyghed fortjener at blive båret mod toppen. Roskilde Festival er en kæmpe skridt på vejen, og MONTI omfavnede det fremragende."

Turquoise Suns musik pulserer i den moderne neo-psykedeliske ånd. Musikken består af en rocket psych-pop med elektroniske strømninger, der blandes i energiske up-beat sange, laid-back grooves og syrede atmosfæriske udskejelser. 

Peppermint B: Manden bag Peppermint B er Steffen Westmark fra The Blue Van. Den stærke og legende vokal er i centrum, imens de musikalske arrangementer trækker på elementer fra 90’ernes indierock/dreampop-scener med et snert af psych og endda lidt bossanova. Peppermint B udgav tidligere i år albummet "Head Perfume", som vores anmelder gav fem stjerner og beskrev som "et helstøbt album med styr på referencer, sangskrivning og produktion."

Lyt og se videoen til MONTIS "Greetings" herunder.

 

AALBORG: 

Digte og Lyd

Torsdag den 14 . september, Skråen (fortsætter 15. september til Musikhuset Aarhus, 16. september til Posten, Odense og 17. september, Vega)

Nu afholdes femte udgave af Digte & Lyd, når arrangementet kommer forbi landets fire største byer. Her vil nogle af landets mest interessante forfattere og digtere være at opleve, når ord og musik smelter sammen. Du kan blandt andre opleve Carl Emil Petersen (billedet), Jørgen LethNaja Marie Aidt og Caspar Eric & Supapawa, mens programmet i København byder på Naja Marie AidtPeter LaugesenOlga Ravn med Simon Littauer samt Caspar Eric & Supapawa. Ane Cortzen er moderator.

Lyt til Caspar Erics oplæning af sin digtsamling "Nike" herunder.

 

AABENRAA:

Afenginn

Torsdag den 14. september, Nygadehuset (spiller også på Dexter 15. september og Forbrændingen, Albertslund 16. september)

Et band, der trækker på såvel punk som nordisk kulturarv. Deres lyd af folk-world-musik er en spillevende blanding af østeuropæisk og nordisk folkemusik med inspiration fra klassisk musik og en passion for at gøre alting lidt skævere. Afenginn er original og grænseløs musikalsk udfoldelse, som vi opfordrer alle til at opleve. Bandets sjette og seneste album ”Opus” fra 2016 er udformet som en klassisk symfoni og høstede seks stjerner hos GAFFAs anmelder Ivan Rod, der beskrev albummet som ”et symfonisk mesterværk”.

Køb billet her.

Se og lyt til liveversionen af Afenginns "Paxima" herunder. 

 

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

13. september: Black Angels, Pumpehuset

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA