x

Machine Gun Kelly til GAFFA: "Du må være motherfucking sindssyg!"

Machine Gun Kelly til GAFFA: "Du må være motherfucking sindssyg!"

Machine Gun Kelly giver koncert i Store Vega den 19. oktober. I den forbindelse var vi heldige at få et telefoninterview med den amerikanske rapper. Eller var vi?

Lad det være sagt med det samme. Jeg har arbejdet på GAFFA i tyve år, og dette må gå over i historien som en af mine mærkeligste interviewoplevelser til dato. Jeg har efterhånden talt med hundredevis af musikere, fra ukendte amatører til verdensnavne som Tori Amos, Kate Bush og Patti Smith. Ikke umiddelbart artister i samme boldgade som omtalte Machine Gun Kelly, men ikke desto mindre har jeg altid sat en ære i at være velforberedt. Jeg følte egentlig også, at dette var tilfældet denne torsdag i september, da jeg ringede amerikaneren op.

I langt, langt de fleste tilfælde er jeg gennem tiden blevet mødt af veloplagte og veltalende interviewofre med lyst til at tale – uanset om det har været face to face, over telefon eller via Skype. Sågar på mail. Lige i tilfældet Machine Gun Kelly var der dog desværre ikke den helt store connection mellem interviewperson og interviewer. Om det var mig eller ham, der havde en dårlig dag – eller begge – vil jeg lade være op til dig at bedømme. Herunder følger i hvert fald hele interviewet, ord for ord. Om ikke andet er det underholdende læsning. God fornøjelse:

Du er på turné i England nu, hvordan er turnéen gået? 

– Fremragende, det har været min vildeste tour indtil videre.

Hvad kan vi forvente af koncerten i Vega?

– Kom selv og se. Men hvis du kender noget til min berømmelse, vil du vide, at det bliver den bedste liveoplevelse i vores generation. Punktum.

Du er kendt for at spille med et liveband, og dine shows er ret rockorienterede. Er du lige så meget inspireret af rock som af rap? 

– Jeg synes ikke, genrer betyder noget mere. Jeg vil bare vise, at livekoncerter er … (lang pause) 

MIG (i den tro, at Machine Gun Kelly er færdig med at tale, eller at der er udfald på linjen): Interessant.

– Jeg er ikke færdig med at svare, jeg går ud fra, at du gerne vil have svar på dit spørgsmål. Jeg tænker, før jeg taler. Jeg har et liveband med, og jeg spiller selv guitar, for jeg synes, at liveinstrumenter er kommet i baggrunden i disse år, både hos hovednavne på festivaler og mange andre, og det er synd. Liveinstrumenter er det, der gør koncerter fede og får følelserne frem. 

Du synger meget for en rapper. Vil du gerne bevise, at du også er en god sanger? 

– Det handler ikke om, at jeg er en god sanger. Det er bare en anden måde at levere mine tekster på og gøre det lettere for folk at synge med. Jeg har så mange sange, hvor jeg rapper så hurtigt, at folk ikke kan rappe med, og så er det lettere at deltage, når jeg synger. Alle kan synge med. 

Du har spillet i Danmark tidligere, og sidste år havde du et uheld efter at have spillet på Posten i Odense, hvad var det, der skete? 

– Jeg hoppede op på en bil, men det havde regnet, så jeg gled ned og brækkede albuen, smadrede mine tænder og skulle sys i hagen med fem sting. Men jeg var klar til at spille videre næste dag. 

Du skulle have varmet op for Linkin Park på deres USA-turné, som jo blev aflyst, da Chester Bennington begik selvmord. Var du gode venner med ham? 

– Ja, det var jeg. 

Hvad var din reaktion, da du hørte, at han var død? 

– Jeg græd og græd og hørte hans musik hele tiden, og nu hørte jeg den på en helt ny måde. Det var lige før, turnéen skulle starte. Det var nogle meget mørke og triste dage. 

Vi skifter emne: Hvad inspirerer dig til dine sange? 

– Det er åbenbart en fordel, hvis jeg har problemer, for smerte lader til at inspirere mig meget, det kan være brudte forhold, stoffer, hvad som helst. 

Er der nogle bands eller musikere, du lytter specielt meget til for tiden? 

– Det ved jeg ikke. Jeg synes ærlig talt, rigtig meget musik for tiden lyder ens. 

Der er noget om, at det var en af dine fans, der gav dig dit kunstnernavn, hvad er den præcise historie bag? 

– Ja, jeg arbejdede i airbrush-butik i downtown Cleveland og rappede for alle, der kom forbi, og jeg rappede røven af dem. En dag var der en, der kom forbi og sagde "Du skal hedde Machine Gun Kelly", og jeg tænkte "Holy fuck, der er den!" 

Har det kunstnernavn givet dig problemer? 

– Ja, det var givet mig masser af problemer, men jeg laver det ikke om, og folk skal acceptere, hvad det er. Folk skal lære, at man ikke skal frygte attitude eller kant.

Du er kendt som en wrestlingfan, er der nogen, du gerne vil møde i ringen? 

– Hør nu, lad os tale om noget, der betyder noget for mig lige nu. Journalister har stillet mig det spørgsmål tusindvis af gange. Come on, baby, du har mig i røret, du kan spørge mig om, hvad fuck du vil, så spørg mig om noget, jeg ikke er blevet spurgt om tusind gange, prøv at skubbe grænserne, mand. 

Javel. Du er også skuespiller. Er der snart en ny film på vej med dig? 

– Ja, jeg er med i en film, der hedder "Captive State" og får premiere næste år. 

Hvad handler den om? 

– Næste spørgsmål. (Ifølge Wikipedia er der tale om en science fiction-film, red.)

Erhvervsmagasinet Forbes har lige offentliggjort en liste over de 20 bedst indtjenende rappere fra juni 2016-juni 2107. Diddy, der blandt andet er chef for dit pladeselskab Bad Boy, lå nummer 1 ved at have omsat for 130 millioner det seneste år. Har du en idé om, hvor meget du har tjent det seneste år? 

– Hvor meget jeg tjente sidste år? Du må være motherfucking sindssyg at stille mig det spørgsmål. Næste spørgsmål. 

Har du et sceneritual, lige inden du går på scenen?

– Jeg rører gulvet på den scene, jeg skal ind og optræde på, med hele kroppen, så jeg kan forbinde mig til den scene, jeg skal optræde på. 

Hvad laver du på din turné mellem koncerterne? 

– Jeg går på klubber på mine venner, og lige nu optager jeg en masse videoer, som jeg kan bruge til visuals og musikvideoer. Jeg er vild med at lave videoer. 

Hvad er dine planer, når du er færdig med denne turné?

– Jeg skal lave nogle flere bangere, så jeg kan komme tilbage. 

Hvem du du gerne samarbejde med af musikere?

– Hvem som helst, der er cool. 

Hvad lytter du til i turbussen?

– Hmm … vi er lige begyndt på turnéen, vi har ikke rigtig fået gang i nogen vibe lige nu. Du bliver ved med at stille disse spørgsmål, som … (mumler noget uforståeligt og afbryder forbindelsen, red.)

Set i bagklogskabens ulideligt klare lys var det selvfølgelig lidt kontroversielt at spørge Machine Gun Kelly om, hvor meget han har tjent, men i adskillige sange rapper han om, hvordan han er gået fra fattigdom til rigdom, eksempelvis på "Golden God", hvor det lyder: "Four thousand dollar bong rip / Custom made for the new house / Can't believe I never had shit", og i "The Gunner", hvor han rapper "Now I got me 3 women like Frankie Lymon / And I got me a double X made in diamonds".

MGK udgav sit første mix-tape "Stamp of Approval" i 2006 og fik hurtigt en fanbase, som blev udvidet i 2009, da han drog til New York og blev den første rapper i historien til at vinde ”The Apollo Talent Show”. Den bedrift resulterede i en pladekontrakt med det prestigefyldte pladeselskab Bad Boy Records.

I 2012 kom det store gennembrud med debutalbummet "Lace Up". Albummet gik direkte ind sommer nummer to på Billboards R&B/Hip-Hop album-hitliste og gav Machine Gun Kelly en MTV European Music Award i kategorien "US Artist to go Global".

Varm op til koncerten i Vega 19. oktober med "Bad Things":

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA