x

Smukfest-talsmand tilfreds: – Det er en styrke, at vi er så brede

Smukfest-talsmand tilfreds: – Det er en styrke, at vi er så brede

Smukfest har netop offentliggjort størstedelen af programmet til årets festival. Blandt dagens annonceringer er hovednavnene Kendrick Lamar, Shawn Mendes, Post Malone og deadmau5, og festivalen har tidligere præsenteret endnu et topnavn, Britney Spears på plakaten til årets festival.

LÆS OGSÅ: Smukfest offentliggør hovedparten af programmet

Vi har talt med festivalens talsmand Poul Martin om programmet på Smukfest 2018.

Hvad synes du selv om årets program?

– Vi er meget glade, vi synes, vi har ramt nogle gode navne, og vores bookere har også arbejdet hårdt. Vi har fået nogle regulære scoops, ikke mindst Kendrick Lamar, der er jo en rapper på toppen af sit game. Post Malone er også blevet et stort navn inden for hiphop, Shawn Mendes er en hyperaktuel popsanger, og så synes vi, Britney Spears (billedet) er en meget spændende booking. Og deadmau5 har jo tidligere skabt en kæmpefest i skoven. Desuden har vi som altid et stort program af danske navne, og jeg ved godt, at der er mange, der siger, at dem kan man se alle steder, men vi har faktisk en del kunstnere, der kun spiller få steder i år. For eksempel Kim Larsen, der giver sin eneste festivalkoncert i år på Smukfest, og som heldigvis er meldt i bedring oven på sin kræftdiagnose, så vi er overbevist om, at han kommer.

Nu nævnte du Britney, er hun ikke lidt i has-been-afdelingen? Hendes seneste danske koncerter og plader har fået dårlige anmeldelser i GAFFA, hun er kendt for at optræde med playback, og det er mange år siden, hun har haft et stort hit...

LÆS OGSÅ: Ups, endnu en svipser

– Det mener jeg bestemt ikke. Hun er jo en legende in her own right, hun har givet masser af udsolgte koncerter i Las Vegas for nylig, og hun har kæmpestort bagkatalog af hits. Det er noget, vi har arbejdet på i mange år, og hun optræder sjældent på festivaler. Vi har også fået masser af positive reaktioner på vores offentliggørelse af Britney. Jeg glæder mig meget til at se hende. Det samme gælder i øvrigt Bananarama, som er genforenet i den oprindelige lineup for første gang i 30 år.

Er de ikke også lidt yesterday's news?

– Nej, de har spillet for udsolgte huse og fået fremragende anmeldelser for deres reunion-turné i England. Vi er ikke fordomsfulde, og de er i øvrigt en af de bedst sælgende kvindegrupper nogensinde. Vi tror, der er rigtig mange af vores gæster, der ville kunne lide dem.

Milli Vanilli-veteran kan godt synge

Og så har I Fab Morvan, der var den ene halvdel af skandaleramte Milli Vanilli, som blev afsløret i bare at være nogle kransekagefigurer, der mimede til nogle andres vokaler (den anden halvdel, Rob Pilatus, begik på tragisk vis selvmord i 1998, red.). Hvad laver han på programmet?

– Det er lidt en sjov booking, men han kan rent faktisk synge og har optrådt i en del år, hvor han synger live med rigtige musikere, og han spiller både Milli Vanilli-sange og egne numre. Han har for nylig været på en turné i Holland, hvor han blev rigtig godt modtaget, så derfor har vi booket ham.

Ligesom sidste år er der ikke mange internationale rocknavne på programmet, Jethro Tull er faktisk de eneste. Hvorfor er der ikke mere international rock på plakaten?

– Jethro Tull er til gengæld også nogle ikoner, og de meldes i topform i disse år. Generelt er der ikke så mange turnerende rockbands lige nu i forhold til for nogle år siden, og konkurrencen mellem de forskellige festivaler er benhård. Men booking er jo et spørgsmål om, hvad der er muligt, og vi har været i realitetsforhandlinger med 10 gange så mange navne som dem, der ender på det endelige program.

Der har været en del internationale stjerne-dj's på programmet i de senere år, men i år er der kun én, deadmau5. Hvorfor er han den eneste?

– Det er igen et spørgsmål om, hvad der kan lade sig gøre, men vi er jo heller ikke færdige med at offentliggøre programmet, vi mangler stadig cirka 35 procent. Vi er dog færdige med hovednavnene.

Mange fester i gang på samme tid

Jeres program peger mildt sagt i mange retninger – der er også et par kopibands på programmet i form af Die Herren og Queen Machine. Hvorfor er programmet så alsidigt?

– Jeg synes, det er en styrke, at vi er så brede. Mange andre steder bliver tingene så segmenterede, og vi vil gerne dyrke mangfoldigheden. Der er jo rigtig mange forskellige fester i gang på samme tid på Smukfest, om det er ved Bøgescenen, på talk-scenen, med et kopiband eller noget helt fjerde.

De sidste par år har I først offentliggjort programmet i februar, men denne gang afslørede I nogle af navnene før jul, hvorfor det?

– Vi vil jo helst ikke gøre det samme år efter år, og denne gang kunne det lade sig gøre. Fordi vores festival ligger senere på sæsonen end mange andre, ligger bookingprocessen også senere, men i år kunne vi altså annoncere nogle navne før jul.

Og så er jeres musikbudget øget fra 41 til 50 millioner, hvorfor det?

– Det er nødvendigt, hvis vi skal klare os i konkurrencen.

 

 

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA