x

Studiedagbog: Mikkel Glasser, del. 3

Studiedagbog: Mikkel Glasser, del. 3

Det MÅTTE jo ske: Tredje dagbogsindlæg er en realitet!
Og heldigvis kan jeg berette, at det går fint, og at sangene lyder supergodt.

Efterhånden er vi også ved at have snor i samtlige sange, og vi er ikke langt fra, at der bare skal ”finpudses” og mikses. Så det er dejligt :)

Men vi har godt nok også været produktive. Vi har arbejdet næsten hver dag fra kl. 10 om formiddagen til 11-12 om aftenen. Men heldigvis hygger Gordon (produceren) og jeg os godt sammen. Så det hjælper meget på de lange dage.

Siden sidst (de sidste 14 dage) har vi arbejdet meget på at lægge ekstra instrumenter (instrumenter ud over guitar, bas og sang) på sangene.

Jeg har en million ideer til hver sang. Og hvis det stod til mig, fyldte vi bare på og på og på. Men heldigvis er Gordon rigtig god til at høre, hvilke idéer der er plads til i lydbilledet, og hvilke ideer der ikke er plads til. Det er fedt at have ham som filter. Men også lidt hårdt nogle gange, hvor jeg virkelig føler, at jeg har en super idé, som jeg selv får helt kriller i maven over, hvor Gordon så bare siger: "No room, Mikkel".

Gordon kommer også selv med idéer nogle gange. Og dér er det meget sjovt, for dér har jeg lagt mærke til, at hver gang han begynder at indspille sin ide, tænker jeg altid for mig selv, når jeg hører hans ide: ”aaaarrr det ved jeg nu ikke rigtigt”, men når han så er færdig med at finde idéen og indspiller den rigtigt, så ender det altid med, at jeg tænker: "Fed idé, mand".

Hans idéer er også nogle andre typer end mine, så det er cool, at vi kan supplere hinanden på den måde.

En anden fed ting, der hjælper til at gøre denne tid god, er, at vi er i et super studie, nemlig i Baby Factory-studiet ude på Nørrebro. Der er en dejlig stemning, og de folk, der er herude, er søde og hjælpsomme. Først og fremmest er der også bare super udstyr, hvilket gør indspilningen lettere og sjovere. Det også meget praktisk, at det ligger lige i hjertet af Nørrebro, så vi ikke behøver gå det samme sted hen og spise i hver mad-pause.

Mht. udviklingen af albummet her fire uger inde i produktionen i forhold til de forventninger jeg havde, inden vi gik i gang, er det værd at bemærke følgende: Der er ikke blevet plads til alle de vandorgelsoloer, som jeg ellers har haft så høje forventninger til :)

Der er til gengæld kommet meget mere smæk på frikadellen, end jeg havde regnet med, og det er få sange, der ikke ender i noget "upbeat", hvor man får lyst til at sidde og ”rocke” med (hvilket jo ikke har kendetegnet mine tidligere udgivelser). Det skyldtes nok ikke mindst Gordon og også, at han har medbragt en såkaldt "Arp Odysseus synth-maskine", som er sådan en gammel klassisk synth-maskine, som bare lyder supergodt. Den er også ret "rough" i lyden, men det synes jeg klæder sangene.

På trods af at der er blevet "mere gang i den", og at pladen er blevet mindre "fin" i det end forventet, er det meget sparsomt med trommer og beats på pladen. Vi prøvede at lege med det, men de fleste steder fungerede det bare bedst uden. Selv på de (forhåbentlig) to radiosange "CellmateSoulmate" og "King Kay" har vi undladt at putte trommer/beats på (indtil videre i hvert fald).

En anden positiv ting er, at jeg synes, at mine tekster er utrolig gode, og for nogle dage siden kom Gordon også med en fed kommentar til mine tekster: "It’s a combination of zen buddhism and stand-up comedy man". Det kunne jeg godt lide, at han sagde. Og der bliver i hvert fald ikke nogen "broken wings/fly away/buhubuhu-linjer" at finde på mit kommende album. Og selvfølgelig kan jeg ikke udstede nogen garantier, men jeg vil ikke lægge skjul på, at der er tegn i både sol og måne på, at det bliver en plade med alle aspekter helt i top.

Én ting, der i hvert fald med 100 procent sikkerhed ender på toppen i forbindelse med denne pladeindspilning, er min vægtkurve, for både Gordon og jeg er store "Chokoholics" (som Gordon siger), så der ryger dagligt en masse chokolade (og også lidt wienerbrød) ned.

Jeg har lagt fire af de ny-indspillede numre (som er næsten færdige) op på min myspace-side.

Håber, I kan lide dem.

Kærlig hilsen
Chokolito :)

Besøg Mikkel Glasser på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA