x

GUIDE: Her er julis mest spændende koncerter – med siddepladser og afstand

GUIDE: Her er julis mest spændende koncerter – med siddepladser og afstand

GAFFAs månedlige koncertguide er efter en ufrivillig tre måneders pause tilbage, men den er ikke helt, som den plejer – som ingenting er, når det gælder livemusik denne sommer. De eneste tilladte koncerter er siddekoncerter med afstand og maksimalt 500 tilhørere, men dem er der efterhånden også kommet en del af rundt om i landet. Da det samlede koncertudbud dog er begrænset i forhold til det normale, anbefaler vi lidt flere koncerter, end vi plejer at gøre. Klik på navnet på koncertstedet for mere info. Rigtig god musiksommer!

Alice, København

Nørrebro-spillestedet Alice har rykket baren ud i gården, så de musikhungrende kan nyde en kold øl og en hyggelig gårdkoncert i det forhåbentlig gode danske vejr hen over sommeren. Over fire weekender i juli kan spillestedet byde på koncerter med flere kunstnere, som vil give intime koncerter for en begrænset mængde af gæster – maksimalt 100 og med god afstand.

Den 3. juli: Mija Milovic + tba
Den 4. juli: Dreamers’ Circus
Den 7. juli: Kogekunst + tba
Den 11. juli: Mizgin
Den 18. juli: Dawda Jobarteh Trio
Den 24. juli: Nicklas Sørensen + Johannes Lund & Henrik Pultz Melbye

Brundby Rockhotel, Samsø

Samsøs sagnomspundne rockhotel har ændret sit sommerprogram og kan nu præsentere koncerter inden døre for 100 personer sommeren over. Programmet er som følger:

Den 4. juli: Carl Emil Petersen
Den 8. juli: Claus Hempler (udsolgt)
Den 10. juli: Tim Christensen
Den 11. juli: Tim Christensen
Den 15. juli: Nicklas Sahl solo
Den 18. juli: Poul Krebs og band
Den 19. juli: Poul Krebs og band
Den 21. juli: Teitur
Den 23. juli: Sebastian solo
Den 24. juli: Sebastian solo
Den 25. juli: Sebastian solo
Den 27. juli: Sonja Hald
Den 29. juli: Hush
Den 31. juli: Savage Rose

De Grimmeste Aftener, Brabrand

GrimFest 2020 måtte ligesom alle andre festivaler aflyse, men nu har De Grimmeste Aftner set dagens lys på festivalpladsen på Grimhøjgård. Programmet er indtil videre:

Den 3. juli: I’ll Be Damned
Den 17. juli: Jonah Blacksmith

DR Koncerthuset, København

En række koncertsale og spillesteder præsenterer jazz i den uge, hvor der normalt ville være Copenhagen Jazz Festival. DR Koncerthuset har blandt andet følgende på programmet:

Den 3. juli: DR Big Band & Sinne Eeg featuring Mathias Heise

Gæstgiveren, Allinge 

Gæstgiveren i Allinge på Bornholm kan præsentere et omfattende musikprogram i perioden 7. juli-8. august. Programmet er som følger:

Den 7. juli: Mads Langer solo (udsolgt)
Den 8. juli: Soleima
Den 9. juli: School of X + Goss
Den 10. juli: Lord Siva + Necklace
Den 11. juli: Lukas Graham (udsolgt)
Den 12. juli: Lukas Graham (udsolgt)
Den 14. juli: Aura Dione
Den 15. juli: Go Go Berlin
Den 16. juli: Hjalmer (udsolgt)
Den 17. juli Tim Christensen solo (udsolgt)
Den 18. juli: Alex Vargas (udsolgt)
Den 21. juli: Artigeardit
Den 22. juli: Teitur (solo)
Den 23. juli: Liss + Late Verlaine
Den 25. juli: Søren Huss
Den 28. juli: Peter Sommer & Tiggerne
Den 29. juli: Hugorm
Den 30. juli: Carl Emil Petersen solo
Den 31. juli Phlake (udsolgt)

Haveselskabets Have, København

Stjernekokken Jakob Mielcke fra gourmetrestauranten Mielcke & Hurtigkarl været initiativtager til 30 sommerkoncerter i Haveselskabets Have med navne som Claus Hempler, Caroline Henderson, Barbara Moleko, Peter Sommer, Tim Christensen og Savage Rose. Koncerterne bliver tilrettelagt og afviklet af erfarne branchefolk og med støtte fra Haveselskabet, Frederiksberg Fonden og Frederiksberg Kommune. Musikken spiller hver dag fra 3. juli. Se hele programmet her.

Høloftet, Thyholm, Thy

Der bliver tale om siddende koncerter udenfor på en mobilscene med plads til maksimalt 200 personer. Publikum skal selv medbringe tæpper, stole eller campingstole, og så kan man købe en picnickurv, man kan nyde inden koncerterne.

Du kan opleve:
Den 15. og 16. juli: Sebastian solo

Kulturium, Ishøj

Ishøj-spillestedet kan præsentere den eneste Sebastian-koncert i Storkøbenhavn:

Den 18. juli: Sebastian solo

Mantziushaven, Birkerød

Haven uden for Birkerød-spillestedet Mantziusgården genåbner med siddende koncerter. Du kan opleve:

Den 11. juli: Mathias Heise: Remembering Toots featuring Uffe Steen
Den 30. juli: Signe Svendsen solo
Den 31. juli: Jacob Dinesen solo

Musikhuset Aarhus

Musikhuset har især fokus på jazzen i den uge, der normalt er Aarhus Jazz Festival. Du kan blandt andet opleve:

Den 15. juli: Aarhus Jazz Orchestra featuring Mathias Heise
Den 16. juli: Aarhus Jazz Orchestra featuring Veronica Mortensen
Den 17. juli: Aarhus Jazz Orchestra: The Music of Quincy, Count & Duke
Den 18. juli: Kira Skov med Peter Vuust Trio

Odense Jazz Festival

Fra 20. juli og to uger frem danner Odense ramme om en stor jazzfestival, hvor der bliver mulighed for at høre jazz inden for mange forskellige genrer.

I de to uger, festivalen varer, bliver der musik flere forskellige steder i byen. Den faste del af programmet er tre daglige koncerter, som finder sted på spillestederne Dexter og PåTaget.

Af kendte danske og nordiske jazzmusikere på festivalen kan nævnes guitaristerne Uffe Steen, Niclas Knudsen og Jakob Bro, saxofonisterne Tomas Franck, Hans Ulrik, Karl-Martin Almqvist og Jan Harbeck, mundharpespilleren Mathias Heise og trommeslagerne Kasper Tom og Anders Mogensen, hvor sidstnævnte også er medarrangør af festivalen. Derudover kan man blandt andet opleve amerikanske Peter Bernstein. 

Parasol Festival, Kulturmaskinen, Odense

Til at begynde med var Parasol tænkt som et sjovt indslag i en sommer ryddet for arrangementer. En måde at holde humøret oppe på og skabe liv i en næsten tom kalender. Men efterhånden som programmet faldt på plads, fik de tilknyttede blod på tanden. Over de to dage, som festivalen varer, 17. og 18. juli, kan man opleve 14 talentfulde acts fra den danske scene, blandt andre Angående Mig, Bisse, CH10, Dusin, Dopha, Andreas Odbjerg og Søn.

Radar, Aarhus

Spillestedet Radar har haft lukket i præcis 111 dage, når det afvikler sin første koncert den 1. juli med Faratuben. Faratuben er et af de i alt fire bands, der giver koncert på Radar i dagene mellem den 1.-4. juli, og som alle skulle have spillet på årets Roskilde Festival på Rising-scenen få dage forinden.

Den 1. juli: Faratuben
Den 2. juli: Assegai
Den 3. juli: Rigmor
Den 4. juli: Athletic Progression

Senere i juli kan du på Radar også opleve sommerjazz med Abekejser, Svaneborg Kardyb, MIRA og Dancer – Jakob Buchanan, Nikolaj Heyman og Thomas Eiler.

Summer Jazz

Den digitale festival Summer Jazz 2020 har fuldendt sit musikprogram og præsenterer samtidig et samarbejde på tværs af landet: flere kulturhuse og spillesteder rundt om i Danmark støtter nemlig op om den Københavnsbaserede festival og inviterer publikum indenfor til livetransmittering af alle festivalkoncerterne. Det hele sker i dagene 3.-11. juli.

De deltagende spillesteder er Arena Nord i Frederikshavn, Korsør Kulturhus, Stubhuset Støvring og Kappelborg Kultur i Skagen, der vil streame koncerterne på storskærm for et siddende publikum – naturligvis inden for myndighedernes retningslinjer.

Det færdige program for Summer Jazz 2020 blev offentliggjort forleden. Det hele skydes i gang med en jazz-galla med Karen Mukupa, Kaya Brüel, Maria Montell og Marie Carmen Koppel i front. Festivalen afsluttes med en jazzet fortolkning af David Bowie og hans univers – Reflections on Bowie – ført an af solisterne Christian Hjelm (eks-Figurines), Michael Møller (moi Caprice, The Mountains) og Mark Linn (blandt andet kendt fra en række teaterkoncerter, senest Teaterkoncert C.V. Jørgensen – skygger og magi på Aveny-T indtil for få dage siden).

Efter lempelserne af forsamlingsrestriktionerne er det nu muligt for Summer Jazz at invitere 85 personer ind til hver koncert i Prøvehallen i Valby. Et begrænset publikum får dermed mulighed for at få en fysisk koncertoplevelse.

Sydhavnen, Aarhus

Den 4. juli spiller frontfigur i Sort Sol, Steen Jørgensen, friluftskoncert på Sydhavnen i Aarhus.  Her vil Steen Jørgensen spille en sætliste bestående af sange fra tiden i Sort Sol og fortolkninger af navne som Bob Dylan, Neil Young, Leonard Cohen, Joy Division og Kraftwerk. 

Tobaksgaarden, Assens

Tobaksgaarden i Assens genåbner med udendørs koncerter alle fredage og lørdage i perioden 3. juli - 15. august. Programmet er:

Den 3. juli: Signe Svendsen Trio
Den 4. juli: Go Go Berlin
Den 10. juli: Billy Cross
Den 11. juli: Lydmor
Den 17. juli: Bo Evers Band
Den 18. juli: Bisse
Den 24. juli: Teitur
Den 25. juli: Chris Grey Bluespand
Den 31. juli: Moonjam

Vi Elsker Sommer 2020… med Burhan G, Sanne Salomonsen med flere

Koncertarrangørerne ”Vi Elsker…” har fået aflyst deres planlagte turnéer ”Vi Elsker 80’erne” og ”Vi Elsker 90’erne”, men har erstattet dem med siddende koncerter med både musiknavne som Burhan G, Sanne Salomonsen og Rasmus Bjergs John Mogensen-fortolkninger samt børneunderholdning med MGP Show, Hr. Skæg og Onkel Reje og endelig comedy med Mick Øgendahl. De respektive navne gæster en række byer i både Jylland, på Sjælland og på Fyn.

Spilledagene er som følger:

Burhan G: Marielyst 5. juli, Marielyst 7.juli, Nykøbing Sjælland 9. juli, Nykøbing Sjælland 10. juli, Blokus 17. juli, Blokhus 19. juli, Blokhus 20. juli, Blokus 24. juli, Blokhus 26. juli, Karrebæksminde 31. juli

Sanne Salomonsen: Marielyst 2. juli, Marielyst 7. juli, Nykøbing Sjælland 10. juli, Nykøbing Sjælland 12. juli, Nykøbing Sjælland 13. juli, Blokhus 16. juli, Blokhus 21. juli, Blokhus 23. juli, Blokhus 27. juli, Blokhus 28. juli, Karrebæksminde 30. juli

5700 Summer, Svendborg

Svendborg inviterer med 5700 Summer på ni dages musik i den sydfynske by 31. juli-8. august, hvor hele 40 kunstnere vil optræde. Festivalen har tre scener, og på de scener vil kendte danske navne som Tim Christensen, Søren Huss, Phlake, Mads Langer, Alex Vargas, Hans Philip, Poul Krebs, Carl Emil Petersen og Lis Sørensen give koncert. Billetter skal købes til de enkelte koncerter.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA