x

GUIDE: Her er novembers mest spændende koncerter

GUIDE: Her er novembers mest spændende koncerter

November er som sædvanlig en tætpakket koncertmåned, og i år, her kort efter den store genåbning, er bestemt ingen undtagelse. Her er månedens mest spændende koncerter, som der stadig er ledige billetter til. 

Rebecca Lou – Følelsesfuld albumreleasefest

Findes der nogen bedre måde at fejre sit nyeste album end med en koncert i Vega samme aften? Nej vel? Det er præcis, hvad dansk-sydafrikanske Rebecca Lou gør den 27.10 og en måned senere. Med premieren på albummet Heavy Metal Feelings er vi sikre på, at det bliver en aften fuld af følelser og hårdtslående rock.

Kan opleves her

27/10 Vega, København

27/11 Train, Aarhus

Joyce  – Dansefest hos postpunkede debutanter

En kulmination af det første år som band og en indkapsling af fælles drømme, tanker, nedture, opture, branderter, passion, venskaber – og liv. Det er, hvad Joyce lover at præsentere, når de til november tager på deres postpunk på Danmarksturné for et stående publikum. Det bliver begyndelsen af en ny epoke.

Kan blandt andet opleves her

27/10 Posten, Odense

28/10 Skråen, Aalborg

19/11 Train, Aarhus

25/11 Vega, København

Møl – Shoegazemetal på Danmarkturné

Hvorfor ikke bruge en aften på at bevæge sig ud af efterårets mørke og ind i Møls mørke? Det Aarhus-baserede metalband udsender deres andet album Diorama og tager i den forbindelse på en Danmarksturne for at spille kulden ud af vores kroppe med deres hvirvlende guitarer og hvæsende vokaler.

Kan opleves her

28/10 Train, Aarhus

5/11 Studenterhuset, Aalborg

6/11 Hotel Cecil, København

 

Erika de Casier – Prisbelønnet retro r&b af højeste kaliber

Det er ikke lang tid siden, at dansk-portugisiske Erika de Casier blev belønnet med Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris, hvor hun tog bladet fra munden, da hun spurgte, hvornår man reelt er dansk. Vi ved det ærligt talt ikke, men vi ved, at Erika de Casier byder ind til r&b, når det er bedst.

Kan opleves her

29/10 Vega, København (udsolgt)

5/11 VoxHall, Aarhus

 

Altin Gün – Dansabelt genremix fra hele verden

Altin Gün består af musikere fra Holland, Tyrkiet og Indonesien. De seks musikere viderefører 1970’ernes psykedeliske tyrkiske folk, funk og rock, som udspringer af et varmt og groovy udtryk. Behøver vi at forklare, hvorfor det er et must for alle musikglade at tage forbi en af bandets to koncerter?

Kan opleves her

3/11, Train, Aarhus

7/11, Bremen, København

Rune Rask – To gange den første gang på en aften

Danmarks nyeste spillested, Stagebox, åbner dørene i november med ingen ringere end producer og Suspekt-medlem Rune Rask på scenen. Det er – ud over at være første koncert nogensinde på Stagebox – også Rune Rasks første solokoncert nogensinde. Det lyder som en aften, der kunne gå ned i historien.

Kan opleves her

3/11 Stagebox, København

 

Arch Enemy + Behemoth – Gør dig klar til at få ondt i hovedet

Forum, som har været et kæmpe kviktestcenter under hele pandemien, vender endelig retur til sine vanlige rammer som spillested, når de to store metalbands Arch Enemy og Behemoth indtager scenen til november. Det bliver fantastisk at mærke ens trommehinder vibrere igen, i stedet for blot ens næsebor om podepinden.

Kan opleves her

5/11 Forum Black Box, København

Johnson – Jubilæumsfejring af fantastiske fester

Det er nok et fåtal af mennesker i den danske befolkning, som ikke har skrålet med på ”Det passer” eller ”Kig forbi” på en bytur i løbet af deres levetid – og nu får vi igen muligheden for det, når Johnson fejrer sig selv og sine fans på sin 15-års jubilæumsturne. Vi glæder os til nostalgi og drengede dansetrin.

Kan blandt andet opleves her

5/11 Falconer Salen, København

6/11 Posten, Odense

11/11 Skråen, Aalborg

19-20/11 VoxHall, Aarhus

Coco O. – Omfavnelsen, vi mangler i mørket

Mageløse Coco O. betager som ingen anden. Hendes første album som soloartist føles som et varmt kram, og det er i sandhed sådan en slags, vi har brug for i disse mørke tider. Forestil dig at sænke dig i et varmt karbad med æteriske olier og en kærlig hovedbundsmassage, der trigger tårekanalerne.

Kan opleves her

6/11 Train, Aarhus

10/11 Vega, København

Jada – Internationalt potentiale udfolder sig

Få artister er så stærke live, som Jada er. Og nu får hun endelig lov til at vise det i en sal, kun hun vil kunne synge op. Magen til karisma, tilstedeværelse og sårbarhed skal man lede længe efter. Skynd dig at købe billetter til koncerten i Aarhus, nu KB Hallen er udsolgt. Du vil ikke fortryde det.

Kan opleves her:

12/ 11 Aarhus Congress Center

13/11, KB Hallen (udsolgt)

Kh Marie – Dansksproget popmusik i verdensklasse

Har du set billederne af Kh Maries koncert til Spot Festival? Hvis ikke, så skynd dig at finde dem frem på vores hjemmeside. Alene det setup, som Marie Højlund viste os på en festivalscene er nok til, at vi ikke kan sidde stille ved tanken om, at hun nu får lov til at producere sin helt egen turné. Wow, bare wow!

Kan blandt andet opleves her

13/11 Studenterhuset, Aalborg

23/11 Vega, København

25/11 Posten, Odense

27/11 VoxHall, Aarhus

 

Efterklang – Eksperimenterende Efterklang i smukke sale

De danske popeksperimentalister drager på turné rundt i Danmark i nogle af de smukkeste sale. Operaen, Musikkens Hus i Aalborg og Musikhuset i Aarhus blandt nogle af dem. Med sig har de deres nye studiealbum, Windflowers, og drømmen om at ophæve afstanden mellem artist og modtager.

Kan opleves her:

17/11 Musikhuset, Aarhus

18/11 Magasinet, Odense

19/11 Musikkens Hus, Aalborg

20/11 Grasp Festival, Roskilde

21/11 Operaen, København

26/11 Schweizerhalle, Tønder (gratis, men billetter skal bookes her)

Myrkur – Melodisk folk-muse i smukke rammer

I kølvandet på sine anmelderroste kirkekoncerter optræder den danske sanger, sangskriver og multiinstrumentalist Myrkur nu i to koncertsale denne november. Kombinationen af nordisk folkemusik og et toptunet spillested, hvor musikken virkelig kommer til sin ret, lyder jo lidt som en drøm.

Kan opleves her:

18/11 Musikhuset Aarhus,

20/11 DR Koncerthuset (udsolgt)

LÆS OGSÅ: ANALYSEFIRMA: Live-musikken gør stort comeback i 2022

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA