x

Top Fem: Cody

Top Fem: Cody

På mandag debuterer københavnske folk-/alternative country-orkester Cody med sin selvbetitlede ep, der allerede har fået tildelt fem stjerner af GAFFAs anmelder, Mikkel Elbech, der kalder Cody en "subtil, afdæmpet og stærkt imponerende ep fra country-kollektivet". Cody har stærke amerikanske referencer, og i 2008 blev Cody håndplukket af selveste Bonnie Prince Billy til at supporte hans koncerter i juli.

Bandet har allerede spillet en del i USA, og desuden Bonnie Prince Billy varmet op for The National og eks-Pixies Black Francis. Med på ep'en, der udgives på Slow Shark Records, medvirker blandt andre Moogie Johnson (Our Broken Garden) og Theis Ørntoft (Twins Twins). Vi har bedt frontmand Kaspar Kaae sende os sin Top Fem:

Mit efterår i NYC
I efteråret slog jeg mine folder i NYC. Jeg havde brug for luftforandring, hvilket jeg fik. Opholdet gav mig et nyt perspektiv i forhold til mig selv samt et overskud, der resulterede i en række nye sange. Jeg fik mig også et band derovre, som spillede med mig på omkring 10 af de koncerter, jeg spillede rundt i byen. Jeg kunne selvfølgelig ikke undgå at føle mig andet end dybt privilegeret.

Mine guitars
Jeg blev for nogle år ramt af en guitarmani. Mine mange gamle guitarer er, hvor perverst det end lyder, blevet en del af familien. Jeg er betragter dem som kunst, men kunst der bliver brugt hver dag og ikke hænger på væggen. Det er vel min hobby? I er i øvrigt velkomne til at komme forbi og spille på dem...

Bob Dylan
Selvom jeg er vokset op med Dylan, har jeg aldrig været synderligt optaget af ham. Efter at have opdaget ”No Direction Home” sammen med ”61 Revisited”, ”Blonde on Blonde” samt læsningen af ”Chronicles” indså jeg, at der var et kæmpe hul i min musikhistorie. Bob Dylan kan få det abstrakte til at gå hånd i hånd med det banale, hvilket jeg beundrer meget.

Din Nye Ven
En bar i København der åbnede for omkring et år siden. Dette sted havde jeg manglet i København længe. Der er en meget varm stemning krydret med en god omgang hipsterkultur. Før de måtte lukke ned for indierocken, pga. klager, havde de en tolerant og spændende musikprofil, som jeg nød at være en del af. Din Nye Ven er bare et fedt sted.

Mit band Cody
Cody har længe været en turbulent forestilling og har haft mange musikere involveret. Det sidste år er der begyndt at komme en mere fast kerne, hvilken udsprang af et stort musikerkollektiv, som vi havde opbygget. Jeg betragter dem dog alle som gode venner og sætter stor pris på deres nærvær både i øveren og på diverse barer. Tak, Torleik, Line, David, Casper, Leif, Frederik, Christian og HC.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA