x

Quadron – Filmiske soulbastarder

Quadron – Filmiske soulbastarder

Der  er  ryddeligt i Robin Hannibals studie på Nørrebro, og der er luft mellem keyboards, elbas, piano og computer på samme måde, som der er luft mellem elementerne i Quadrons på én gang minimale og varme soulmusik. Duoen består af Robin Hannibal, som måske bedst kendes fra musikerkollektivet Boom Clap Bachelors, og sangerinden Coco Maja Hastrup.

- Jeg lærte Coco at kende gennem en fælles bekendt, da hun var 17 år eller deromkring. Da sang hun oven på eksisterende instrumentaler live. Så kom hun bare med mikrofon, og så optrådte hun. Jeg spurgte Coco, om hun ville synge for os, men så nåede vi ikke rigtig at få hende med på nogle af numrene, forklarer Robin.

Coco blev en del af Boom Clap Bachelors' liveband, og ud af en ugentlig studiesession mellem Robin og Coco voksede konturerne af nogle sange, som kombinerer det elektronisk fremadskuende med klassiske souldyder, men som også trækker på folk, bossanova og funk.

- Vi startede med numre, som var en blanding af moderne, producerede numre og den klassiske soul. Vi prøvede også nogle andre ting. Vi er begge to sådan lidt nogle bastarder, som godt kan lide alle mulige forskellige genrer, siger Robin.

Efter kort tid blev de uformelle studiesessions mere målrettede, da duoen blev bedt om at lave musik til Hella Joofs film Se min kjole, og det blev basis for arbejdet på det selvbetitlede
debutalbum.

- Vi fik manuskriptet ret tidligt, og det var ikke sådan, at vi skrev albummet ud fra det, men det var faktisk skægt at have et eller andet, som man kunne gå efter, hvis man manglede et emne. Vi fik frie tøjler, og hvis vi havde haft lidt mere faste rammer, var der måske kommet mere musik med i filmen, men så var det måske blevet et mindre sammenhængende album, forklarer Robin.

Quadron er udkommet, og bandet Quadron tager på turne senere på året.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA