x

The Medium-Rare Sessions-dagbog part 3. 31/8 2009.

The Medium-Rare Sessions-dagbog part 3. 31/8 2009.

I forbindelse med The DeSoto Caucus' tre koncerter med C.V. Jørgensen med flere i Århus Festuge har vi bedt guitarist Anders Pedersen om at skrive dagbog om øvedagene til GAFFA.dk. Han begynder delvis bagfra.

Århus Festuge er kun lige begyndt, men i departementet for de halvrå sessions er vi allerede lidt møre. De sidste ti dage har været fyldt af intense prøver og møder med alverdens musikere (bogstavelig talt) og det er også grunden til at denne dagbogs første 2 dele følger senere.

I dag handlede det primært om at møde Josh Rouse og finde en form til koncerten. Det var ikke særlig svært; Josh er meget let at arbejde sammen med; han har optrådt solo det sidste års tid, så han bærer som udgangspunkt sangene selv, og det var ikke ligefrem verdens længste øver, vi havde i dag. Mere en gennemgang af sangene og lidt finish på slutninger og den slags ... og jo jo, det lader da til, at han er ret vild med at spille med et band, og eftersom hans nye plade skal komme til februar, kan han vel også lige så godt begynde at lege med live-arrangementer for varierende besætninger.

Vores møde startede ellers med at koste et par bukser, da jeg skulle løfte en forstærker, vi har lånt til ham. De kunne åbenbart ikke klare en dyb knæbøjning og sprak big time (jeg skal nok lade være med at gå i detaljer, men det gav da selvfølgelig noget luft....). At forstærkeren så knagede og bragede, så Josh ikke kunne bruge den, er en anden sag, selvom det også er et meget godt eksempel på nogle af alle de ekstra opgaver, der følger med et projekter som det her. Ud og finde ny forstærker inden i morgen.

Men tilbage til musikken, for det er jo det mest interessante. Vi spiller et par sange fra Joshs nye album, der skal komme til februar, og de er sjove. Pladen er blandt andet indspillet i Nashville og New York, og der har åbenbart været nogle brasilianere forbi studiet. I hvert fald er der gang i det rytmiske, som man siger, og så er det jo godt at have en trommeslager, der er hjemme i musik fra de varme lande...

Også at der bliver noget at glæde sig til for det nygerrige Rouse-publikum. Og ellers må man jo sige, at pedal steel-guitar passer godt til mange af sangene, ligesom vores trompetist Jakob Buchanan hurtigt bliver uundværlig adskillige steder.

I morgen spiller vi aftenens sæt igennem som det første, når VoxHall lukker os ind, og derefter dukker Maria Timm op fra Oslo-båden, hvor hun har spillet de foregående dage. Og endelig skal vi lige spille lidt med CV for good luck...

fortsættelse følger...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA