x

Top Fem: Grand Avenue

Top Fem: Grand Avenue

I mandags udkom Grand Avenues fjerde plade, "Places To Fall", og selvom albummet ikke har fået anmelderne til at strø om sig med stjernerne, så er poprockkvartetten altid garant for at placere et par gode melodier på de danske radioer og spillesteder i ind- og udland.

Bandet har i øvrgt et internationalt præg, idet de mødtes i 2001 under studieophold i England, og dannede Grand Avenue kort efter hjemkomsten til Danmark. I tidens løb har de turneret ret så meget i Europa - og bliver musikalsk sammenlighet med populære bands som U2, Travis og Coldplay. De har arbejdet sammen med store navne som Pavement-producer Bryce Goggin på "She" fra 2005, og på "Places To Fall" har producer Richard Rainey været inde over. Han har også arbejdet med U2.

GAFFA har bedt forsanger Rasmus Walter Hansen fra Grand Avenue om at formulere sin top fem:

Beuf Stroganoff

Vi har lige været i studiet med bandet. Og det foregik på landet, hvor vi hver aften boykottede de lokale pizzarier og gik i køkkenet selv.
En af de retter, der vakte størst glæde hos drengene, var beuf stroganoff fra "Spise med Prices" fantastiske kogebog. Den kommer vi helt sikkert til at lave rigtig mange gange fremover. Let, billigt og intet mindre end guddommeligt. Husk rigeligt med smør...

Empire of the Sun: We are the People

Det er ikke så tit at et band formår at lave ultra-popmusik, uden at det enten bliver kvalmt eller meget belastende efter 4-5 gennemlytninger. Det har Empire of the Sun formået med et par af numrene fra deres til tider noget ustabile plade fra 2008. "We Are The People" er et af de bedste numre, jeg har hørt i længere tid, og det egner sig virkelig godt til bilradioen. Check også den syrede og meget farverige video ud her (http://www.youtube.com/watch?v=Tj_Nlm0871E). Glæder mig til at se, hvad de finder på live.
 
Mr. and Mrs. T's Bloody Mary Mix

Jeg er stor, stor fan af Bloody Marys - både før og efter en tur i byen. Plejede at lave dem selv med alle de ingridienser, der nu hører sig til, men efter jeg fik serveret en på en flyvetur med SAS, sværger jeg nu til Mr. and Mrs T's Bloody Mary Mix, som de gladeligt serverer fra den lille steawardessevogn. Grand Avenue anbefaler denne blodrøde drik, der kan redde enhver tømmermandsramt søndag.

Min Gibson Blue Ridge

Efter at havde indspillet vores nye plade uden en eneste akustisk guitar, havde jeg egentlig glemt alt om min yndlingsguitar. Det er som sagt min Gibson Blue Ridge fra 1969, jeg købte for meget få penge for nogle år siden på ebay. Den er sindsygt smadret og spillet til som sådan én skal være, for at den får den lyd og sjæl, som den skal have.
Vi sidder netop nu og indspiller akustiske versioner af nogle af de nye sange og må indrømme, at jeg er blevet lidt genforelsket i den.

Deadwood

Deadwood er endnu en tv-serie, der kører i flere sæsoner. Jeg er normalt ikke til western-genren, men den her overgår de fleste John Wayne-film. Det kan hurtigt ende med at stjæle 5-6 timer af en aften, især når Al Swearengen toner frem på skærmen med det mest bandende og samtidig mest velatikulerede engelske sprog, der er blevet talt på film. Skal ses med engelske undertekster for at kunne følge nogenlunde med.

"Place To Fall" udkom i mandags, den 28. september.

Grand Avenue-turné:

22/10 Roskilde, Gimle
23/10 Køge, Tapperiet
24/10 Lyngby, Templet
30/10 Århus, Train
31/10 Horsens, Kulisselageret

05/11 København, Vega
06/11 Albertslund, Forbrændingen
13/11 Viborg, Paletten
14/11 Sønderborg, Sønderborghus
20/11 Kolding, Godset
21/11 Odense, Posten
2711 Haderslev, Månen
28/11 Nakskov, Huset


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA