x

Fokus på: Eim Ick

Fokus på: Eim Ick

Eim Ick er et drømmende techno-projekt, der er lig med den unge Nick Kold Eriksen, som bebor sit helt eget soniske, minimalt møblerede rum. Om Nicks demo-cd skrev GAFFAs hr. Hansen: "Jeg kan sagtens se ham lave nogle flotte ting, hvis han får lidt mere styr på sine overgange og måske varierer sit udtryk lidt mere." Hansen gav demoen 4 stjerner.

GAFFA har stillet Eim Ick fem hurtige, og her er, hvad Eim Ick havde at sige.

Hvad kan publikum forvente af dig på Roskilde Festival?

– Forhåbentlig kan de forvente sig en fest. Jeg vil gå meget op i at det musikalske skal fremføres kosmisk, mystisk og elektronisk – så mon ikke vi prøver at få samme udtryk igennem grafisk på trods af dagslys. Jeg håber, at folk vil være med på en lidt anderledes oplevelse, og at de kan mærke, vi bevæger os tættere og tættere på de spanske breddegrader i de få 45 minutter det hele varer.

Hvem skal du selv høre på Roskilde Festival, og hvorfor?

– Matias Aguayo, Beach House, Gorillaz, LCD Soundsystem, Drake, Dirty Projectors, Sleep Party People, Wild Beasts, When Saints Go Machine, Miike Snow, Health & Robyn.

– Jeg synes, de alle har et udtryk, der giver deres musik personlighed. Jeg glæder mig især til at opleve Matias Aguayo, som skulle være en rigtig fed liveoplevelse i klub-sammenhæng. Glæder mig til at se om hans live a cappella-looping virker intimt nok på en af scenerne. Derudover glæder jeg mig til Gorillaz. Deres nye plade er virkelig levende og meget alsidig, synes jeg. Spændt på hvordan de formidler det på scenen.

Hvad er dine planer i den nærmeste fremtid?

– Jeg har egentlig ikke planlagt noget, udover at få lavet min ep, remix – og muligvis en turné. Jeg håber dog på at kunne udgive en 12-tommer i Spanien engang, og ville også meget gerne derned og spille i miljøet. I det hele taget opleve scenen indefra på den måde. Nu må vi se.

Hvordan er det at være ny artist i Danmark?

– Det er ikke noget, jeg tænker over, men indtil videre er det da en rar oplevelse. Er kun blevet mødt med positivitet og åbenhed fra folk jeg møder, og det hjælper helt klart på, hvordan jeg arbejder. Det er et miljø som er blevet mere og mere uafhængigt af pladeselskaber, og det er en god ting, synes jeg.

Hvad ville du gøre, hvis du var kulturminister for en dag?

– Jeg er lidt modstander af kunststøtte, eller rettere: livsvarig kunststøtte. Det at søge om støtte til projekter, instrumenter og så videre, er sådan set fint nok, da det har et klart formål og behov. Så vidt jeg kan forstå er livsvarig kunststøtte tildelt kunstnere som allerede har bevist sig afgørende for deres kunst, og har en klar placering i faget. Så selvfølgelig er det en slags belønning, men den kunne virke overflødig på de kunstnere, som klarer sig ganske fint, synes jeg. Når det så er sagt, er det ikke noget jeg går synderligt op i.

Eim Ick kan opleves på Pavilion Junior, mandag den 28. juni, klokken 16.30.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA