x

Før koncerten - Chris Isaak

Før koncerten - Chris Isaak

Hvordan er det gået i øveren?
- Når man har været i gang et kvart århundrede, så er der ikke så meget at øve mere. Bandets "nye dreng" har været med i 10 år, og bassisten og trommeslageren kom til i 1984. Folk tror, der sker en masse forandringer, når der kommer nye musikere med, men det er faktisk omvendt: Vores rutine tillader os at prøve en masse ting af og spille lige præcis de sange, stemningen kalder på.

Hvad kan vi forvente os af koncerten?
- Jeg hader at blære mig. Men mit band er en fremragende samling musikere, der elsker at spille og give den gas på scenen. Vi bruger et utal af instrumenter, spiller elektrisk og akustisk – og så er vi forbandet velklædte. Det er et rock'n'roll-show. Efter koncerterne fortæller folk mig ofte, at "vi troede, I ville være moody og afdæmpede, men det var virkelig festligt!"

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?
- Samler os i en cirkel og råber: "Ready? Go!" Som regel råber en af drengene noget obskønt efter mig. Folk er oppe at køre!

Hvad står der på jeres forplejningsliste?
- Vi har aldrig gået op i den slags. Hvis der er vand og en dåse sardiner, er jeg glad. Engang så vi nærmere på den, og der stod en masse ting, vi ikke havde brug for – vin, cigaretter. Det viste sig, at crewet skrev det på, så de kunne ryge og drikke – ha! Da vi var yngre, stod der altid "6 par sokker, 6 par underbukser". Ingen kan lide at vaske tøj på turné, og bussen kan blive fæl at lugte til ...

Hvad hører I i turbussen?

- Nicole Atkins – måske den bedste sangerinde, jeg har hørt i 20 år. Ellers hører vi mange klassikere – Sinatra, Beatles, Hank Williams. Gode musikere kan lære dig en masse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA