x

Mixtape: Tue West

Mixtape: Tue West

Tue West var tidligt i sin karriere en rigtigt radio-sangsmed med numre som "Hun Er Fri" og "En Sang Om Kærlighed" fra debutalbummet fra 2003. Sanger, komponisten og guitaristen fra Hundested tog Danmark med storm, solgte 50.000 eksemplarer af albummet, spillede Grøn Koncert, vandt Danish Music Awards-statuetter med mere. Siden er det gået så som så for sangeren med den karakteristiske stemme. Men han er fortsat produktiv, og i mandags udgav han således sit fjerde album.

Med "Lige Ved Også Næsten" slår Tue West op i banen, tager et poetisk, men stadigt forståeligt spring. Han har selv produceret og indspillet albummet og arbejdet alene med albummet i studiet. Til gengæld har Tue West haft besøg af en masse gæstevokalister heriblandt Alice Carrerri, Claus Funch og Sara Grabow.

GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen kunne også lide resultatet: "Det lyder til, at Tue West med Lige Ved Og Næsten har taget en pause fra andres forventninger og egne karrieremål. Hans fjerde album er nemlig en ganske simpel sag, der i høj grad udmærker sig ved at være langt væk fra alfarvej på sin helt egen måde."

Mixtape: Tue West

Mit Mixtape er til jer, men da jeg ikke har noget musik, som jeg sådan hører mere her, der eller alle vegne, så lad os kalde det: "Musik jeg kom i tanke om på denne morgen, lige efter at være kommet hjem fra tv-optræden i Go'Morgen Danmark-Mixtape":

Blur: Out of Time (2003)

Et nummer fra "Think Tank"-albummet, som var deres sidste inden bruddet. Damon er så småt gået over i et andet sangskrivningsmode, som måske allerede startede på "Thirteen"-albummet og bandet følger med, om de vil det eller ej.

Ja, eventuelle surmulere i studiet kan man jo ikke høre igennem musikken, eller hvis man kan, så surmuler de ret fedt. Jeg ser Beatles for mig, der aldrig så hinanden under indspilningen af "Let It Be", og alligevel formåede at lave en rigtig god plade. Om Blur var trætte og udkørte allerede her, ved jeg ikke. Hele albummet hører jeg sjældent, men denne sang nyder jeg ofte. God video og smukt, men brugt og dermed farligt tema, men sangen overskygger alt og fortæller det hele. Find eventuelt nogle af deres live-performancens af denne sang på Google eller Youtube. Det er Weltklasse!

"Out Of Time"-live på Youtube.

Musikvideo.

The Tallest Man On Earth: The Gardener (2009)

"The Gardener" er en fed country/singer-songwriting/trashy sang. Og dejlig sanger. Jeg ved ikke meget om ham og vil egentlig heller ikke vide det. Jeg blev for eksempel lidt skuffet, da jeg så hans MySpace for lidt siden. Han er jo slet ikke høj! Snyd! Det var ellers fedt at forestille sig, mens man hørte sangen.

Konklusion: Musik skal nogle gange høres, og ikke læses ellers ses. (Musikken kan høres, men ikke ses her.)

Red Hot Chili Peppers: Show Me Your Soul (1990)

Deres første hit. Det har bare noget over sig det nummer, trods diskutabel produktion og evigt diskutabelt band. Red Hot Chili Peppers er bare et rigtig nederen og ladt rockorkester, og det elsker jeg sgu nogle gange. Beat it! fremadstormende rocknørder. Red Hot har lavet så mange rockhits på den opskrift: en basrolle, lidt irriterende funktromme, og så synger vi sgu et eller andet ovenpå det!

"Show Me Your Soul" på Youtube.

Laura Marling: Ghosts (2010)

Det er simpelt, nytænkende, gammeldags, charmende sangskrivning på samme tid. Imponerende. (Youtube)

Hun er også en klasse for sig live.

Suzanne Vega: Luka (1987)

Jeg kom nok i tanke om Suzanne Vega på grund af Laura Marling, fordi hun var 80'ernes bud på den samme slags sangskrivning. Ligesom med mit forhold til Red Hot, så er vi ovre i det nostalgiske hjørne. Hun har en særegen og sjælden klang. Det er utroligt, at et nummer kan lyde godt, trods verdens mest enerverende, opbrydende og tilsidesættende lilletromme og chorusguitar. Det lyder som om produceren har lagt lilletrommen på, bare for at man helst ikke skal kunne høre for meget efter teksten. Nå, lp'ens seneste tidsalder kommer mere og mere på afstand, men nogle sange holder sgu stadigvæk.

 

Tue Wests "Lige Ved Og Næsten" udkom i mandags, den 31. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA