x

Finale – Anders Breinholt

Finale – Anders Breinholt

Alder: 37 år
Civilstatus: Kæreste med Unni Ryding, som han har datteren Ellen Maj på tre år med.
Profession: Den sorte spejder og Go'morgen-vært kaster sig igen over satiren i TV2's nye late night-show, Natholdet, og er også vært ved dette års GAFFA Prisen.
 
Kommer du fra et hjem med klaver?
– Nej, desværre ikke. Vi har altid hørt musik i min familie, men vi er vist ikke så musikalske.

Spiller du selv?
– Nej, det er pisse-irriterende, men jeg har altid gerne villet spille et eller andet, især trommer. Jeg har faktisk overvejet at begynde til trommer.

Synger du i badet?
– Ikke så meget i badet, men jeg synger meget, når jeg er alene hjemme, eller når jeg kører i bil med min datter. Vi skråler især med på Robyn, og min datter synes selv, at hun kan både Dancing On My Own og Hang With Me udenad.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?
– Jeg har tit drømt om at blive trommeslager for bands som Muse og især Foo Figthers, for ham Taylor Hawkins er jo bare superfed. Men jeg har også drømt om at blive forsanger i Oasis.

Hvad betyder musik for dig?
– Det lyder måske lidt patetisk, men alt! Jeg har lavet radio siden 1989, og dengang var en god radiovært én, der satte noget god musik på. Det var inden, man kun spillede hitlisternes top 20. Vi prøvede at genoplive den form for radio med De Sorte Spejdere, hvor vi for eksempel godt kunne finde på at sætte et 12 minutter langt Sigur Rós-nummer på i den bedste sendetid.

Hvor meget fylder din musiksamling?
– Jeg har omkring 45.000 sange på min computer. Jeg har faktisk siddet i mange måneder foran fjernsynet om aftenen og lagt alle mine gamle cd'er ind.

Hvad er din yndlingsplade?

– The Verve med Urban Hymns. Der er måske to numre, der er okay, og ellers er resten bare fucking fantastiske.

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?
– Jeg har noget James Last, men det er jo egentlig også meget fedt. Det er nok mere sådan nogle sen-80'er reklame-kopi-lorte-opsamlinger som de dér Stars On 45-medleys.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?
Wonderwall. Sidst jeg sang den, stod jeg i Søren Rasteds studie med Adam Duvå Hall pænt beruset en sen nattetime og fandt så bagefter ud af, at Søren optog det. Det vil sikkert komme slemt tilbage i hovedet på mig en dag.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?
– Der er vi nok tilbage i slutningen af 80'erne, hvor jeg kom sammen med en pige, der hed Jeanette. Vi hørte meget The Cure med blandt andet Lullaby.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

– Hvis man sætter Kenny G på, så er det i hvert fald den forkerte pige, man har med hjem. Det er nok Lulu Rouge, vil jeg sige.

Hvad hører du helst søndag morgen?
– Der vil jeg primært høre radio, enten P3 eller DAB-kanalen Unga Bunga.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

– Jeg danser normalt ikke, for jeg er umanerligt dårlig, men jeg har dog lige været til en våd 40 års fødselsdag, hvor jeg kom ud og danse til Robyns With Every Heartbeat.

Hvad er den første sang, du kan huske?
– Det tror jeg er Erik Grip med Velkommen I Den Grønne Lund.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?
The Wild Ones med Suede. Det er bare fordi, at det er et af de bedste numre i verden, uanset om man er glad eller ked af det.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

– Jeg blev engang begravet i radioen til Saybia med The Second You Sleep, så det kan godt være, at jeg skulle holde fast i det, så jeg ikke blev uvenner med dem.

Har du været i operaen?
– Jeg har været vært til Kronprinsparrets Kulturpris i Operaen, men jeg er aldrig rigtig blevet introduceret til opera eller klassisk musik, så jeg har ikke rigtig et forhold til det.

Har du været på festival?
– Jeg var på Roskilde Festival for første gang i 1989, og så har jeg været der 17 gange siden. Jeg har også været på masser af andre festivaler, men den bedste oplevelse var nok Roskilde Festival i 1999, dér, hvor Suede spillede tre gange i træk.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

– Første gang, Coldplay spillede på Orange Scene, havde jeg fedtet mig til et pas, så man kunne stå helt oppe i fotograven under koncerten. Der stod vi foran 60.000 mennesker og fem meter fra Chris Martin og bandet. Hold kæft, det var stort.

Hvilken musiker ville du gerne på date med?
– Jeg ved ikke helt, hvis der skal lægges følelser i det og sådan, men jeg gad eddermame godt bruge en aften i byen med Noel Gallagher. Bare en god middag, hvor han fortæller røverhistorier.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA