x

The Malpractice – Dunkel alvorspop

The Malpractice – Dunkel alvorspop

Tectonics er titlen på den første skive, Johannes Gammelby udgiver med sit nye projekt The Malpractice. Gammelby har tidligere stået bag det nu opløste lo-fi-rockband I Am Bones, ligesom han stadig er en del af bandet Beta Satan. Han fortæller om den musikalske baggrunden for projektet, der har været under opsejling i tre år, og som er indspillet i det meste af 2010:

– Jeg ville gerne prøve at se, hvad der sker, hvis man bruger helt gængse produktionsteknikker og prøver at tage det aspekt af processen seriøst, og laver det hele lidt hi-fi. Se, hvordan ens sange reagerer inde i det miljø, hvor man har lidt respekt for fagligheden i håndspillet musik. Det har været lærerigt og bøvlet. For det er hårdt, når man laver sådan nogle regler for sig selv, hvor man siger, at nu må jeg ikke fucke op. Så skal det hele bare være perfekt, og så bliver det selvfølgelig ikke perfekt. Det var en ambition, at nu skulle vi fandeme prøve at gøre det stramt og synth-agtigt – og det synes jeg egentlig er lykkedes meget godt.

På pladen medvirker både Klaus Hedegaard Nielsen og Kenneth N. Andersen, der begge også spiller med i Beta Satan, ligesom Morten Riis fra selv samme band og Marie Højlund fra Marybell Katastrophy også er føjet til truppen live. Men hvad er The Malpractice så egentlig for noget? Bagmanden fortsætter:

– Jeg synes, at musikken er noget pulserende, trykkende, dunkel, forførende, grotesk pop. Altså ikke grotesk i kabaret-forstand, bare hvor det hele er lidt deprimeret og lidt manisk. Dunkel, forvreden, liderlig alvorspop – kalder vi det.

Albumtitlen Tectonics har også en særlig betydning for Gammelby, som forklarer:

– Jeg synes altid, at jeg i mødet med min omverden rammer ind i ting, som tektonikpladerne, der løber hen over hinanden og skaber noget i den proces. Jeg synes, at jeg er underlagt en masse ting, jeg ikke har styr på, hvor alt andet bestemmer over mig hele tiden. Det er afmagt, og det er sådan et grundvilkår, at tingene bare sker. At ting støder mod hinanden, og nye ting opstår. Det er sådan en poetisk lille kommentar til min egen jordiske elendige eksistens.
              


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA