x

Undercover: L.O.C. – Libertiner

Undercover: L.O.C. – Libertiner

Hvem: Jes Larsen, Territorium

Hvor: Hotel D'Angleterre, København     

Hvornår: 27. december, 2010

Coveret til L.O.C.s seneste album, Libertiner, er holdt i en dekadent 50'er-stil, hvor hovedpersonen køligt tænder en smøg, mens en række udskejelser, begået af gallaklædte personager, foregår i baggrunden. Men hvorfor vælge en 50'er-inspireret indpakning til et rap-album anno 2011. Liam O'Connor forklarer:

­– 1950'erne fremstår stilistisk og moralsk for folk som en periode, hvor man havde snusk og snask – dengang hed det så at være dekadent – men alligevel var det moralens højborg. Man talte pænt til hinanden, selv hvis man skændtes. I dag er vi bare sindssygt egoistiske – hele holdet. Det kan godt være, vi kan undvære 150 kroner til Danmarksindsamlingen, men det er jo ikke næstekærlighed som sådan. Man følger jo ikke op på det. Det er blevet sådan en slags fast food-velgørenhed: "Ka' jeg gøre det over telefonen, for ellers får I ikke noget." Sådan er den tid, vi lever i, og det er spændende.

Det oprindelige oplæg var ifølge fotograf Jes Larsen fra Territorium at lave et billede i 50'er-stil modelleret over den sidste nadver, hvor en flok dekadente Karl Lagerfeld-typer skulle sidde omkring et bord, men det ændrede sig til et scenarium, hvor festfotografen har fået nogle heldige skud i kassen ved et middagsselskab:

–  Scenariet er jo et gallaparty, hvor det hele går galt, og idéen var at holde iscenesættelsen så almindelig som muligt. Det er også derfor, billederne, der i øvrigt er taget i løbet af en meget lang tredje juledag, er skudt meget råt; for at kunne holde dét fluen på væggen-udgangspunkt, der er i det æstetiske oplæg. Noget Liam greb enormt hurtigt og støttede godt op om. Vi har forsøgt at give et billede på den dekadence, der forekommer, når moralen skrider, og der kommer ridser i selv den fineste lak.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA