x

På Rockcruise med Alphabeat

På Rockcruise med Alphabeat

Se flere billeder fra koncerten i GAFFAs gallerisektion

Lørdag eftermiddag kaster en lille flok udsendte GAFFA-medarbejdere deres habengut over skulderen og springer om bord på DFDS-Seaways Rockcruise. Turen går mod Oslo, og der er lagt op til fest og spektakel på spillestedet "Heaven 11". Danmarks efter sigende største popband er blevet hevet med til at skulle sætte fut i dækket.

Rockcruise 2012

Bandet, som skal skyde Rockcruise 2012 i gang, er Alphabeat. I den anledning har de et 10 mand stort orkester med. Foruden de oprindelige "Fantastic Six" har de hevet de to saxofonister Malthe Beck og Jacob Rask, såvel som de to smukke korpiger Ayoe Angelica og Merethe Lorydon, med. Som popband falder de måske lidt udenfor kategorien "rock", der indgår i DFDS' koncept "RockCruise". Til gengæld lever de op til DFDS og ROSA's målsætning om at skubbe til grænserne for hvilken slags musik, der kan spilles på en færge. DFDS og ROSA - Dansk Rock Samråd har igennem de sidste syv år haft en mission om at bringe god musik fra land til vand. De vil gøre det lidt mere sexet at sejle.

Velkommen til en anden verden

Når man træder ind på færgen, forstår man, hvorfor nogle har følt et behov for at puste liv ind i de konforme rammer. At træde ombord på den kæmpe blå/hvide færge er som at træde ind i en tidslomme, hvor tiden har stået stille de sidste 20 år. Gulvene er dækket af blåt stofgulvtæppe med firserprint i rødt, pink og hvidt. Der er guldbetrukket gelænder, guldelevatorer, farvetemaer, buffet og legerum. Overalt hvor man går, genopdager man en verden, som man havde glemt fandtes. Baren "Heaven 11", hvor alle koncerter skal foregå, er ingen undtagelse. At træde ind i "Heaven 11", er som at træde ind i "Peach Pit After Dark" fra ungdomsserien "Beverly Hills 902010". Det er lidt af en oplevelse at være på Oslobåden, på godt og på ondt.

Alle danser i himlen

Det er ikke alle på den kæmpe færge, som ved at Alphabeat spiller i aften. Men de, som er mødt frem i "Heaven 11", glæder sig meget. De kender godt Alphabeat, og flere er med på færgen på grund af dem. I de 90'er-agtige omgivelser sætter folk sig til rette i stolene foran scenen. Til at varme publikum op har Alphabeat hevet den danske duo Noah med. Duoen består af to unge drenge. En på guitar og sang, og en på klaver og kor. De to drenge er velspillede og ganske charmerende, men måske en smule kedelige. Med en nasal klang, poppede melodier og dansksprogede tekster kunne de minde lidt om Tue West og Johnny Deluxe, men uden hverken Tue Wests sprogfinurligheder eller Johnny Deluxes humor.

Alphabeat kommer heller ikke helt overbevisende fra start. Med søgende blikke og usikkert kropsprog skal de lige falde på plads i de ukendte omgivelser. Der går dog ganske kort tid før speedknappen bliver trykket helt i bund. Bandets topprofessionelle udstråling og energi bjergtager publikum, som gradvist bevæger sig mere og mere. Bandet er enormt velspillende. De medbragte korpiger og saxofonistdrenge sætter ekstra spark i tingene. Sanger Anders danser og bevæger sig, som gælder det liv eller død. Sanger Stine laver fine dansemoves i sit farvestrålende outfit, mens hun sender powerfyldte strofer ud fra sin lille krop.

Hit på hit på hit får de folk til at synge og danse med. Hvem kender eksempelvis ikke "10.000 Nights", "Boyfriend", "Fantastic Six", "The Spell" eller monsterhittet "Fascination"? Med bagagen fyldt med ørehængere og sprængfyldt med energi får Alphabeat alle op af stolene. Det er et betagende syn. Hvis der ikke var bølger på havet før, må der være det nu. Alle danser i Himlen og sætter skibet i svingninger. Med det afsluttende nummer "Heat Wave" har temperaturen sprængt termometeret, da GAFFA-truppen skal måle stemningen på DFDS RockCruise.

Men var det så Rock'n'Roll?

Der er mange definitioner på, hvad der er Rock'n'Roll. Med et koncertprogram, som udover festlige Alphabeat byder på navne som Reptile Youth, Ulige Numre, Tim Christensen med flere, tegner fremtiden på DFDS Seaways til at blive lidt mere rock-agtig. Og turen bliver i øvrigt lige så Rock'n'Roll, som man selv gør den til. Uanset om du er til den dekadente side af rock med fine restauranter og champagne, eller snuskede værtshuse og rygerkupeer, så finder du det på DFDS Seaways. Du kan feste hele natten på en båd, dejse om i din kahyt, drikke dig spritstiv og ryge dig stakåndet i toldfrit sprut og billige smøger, og lytte til god musik undervejs. DFDS RockCruise er alt i alt en interessant og anderledes oplevelse. Så split dine bramsejl og tag en halv flaske rom under armen og døm selv hvor Rock'n'Roll, Oslobåden kan være.

Læs mere om RockCruise her og se en reportage på GAFFA TV nedenfor:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA