x

Guide: Disse udenlandske album skal du glæde dig til i 2013

Guide: Disse udenlandske album skal du glæde dig til i 2013

Som bekendt er vi gået ind i et nyt år, og i den forbindelse har vi kigget i kalenderen for at se lidt på, hvad vi kan forvente af store musikbegivenheder i 2013 på udgivelsesfronten fra udenlandske kunstnere. Vi tager dem fra en ende af:

8. januar: Dropkick Murphys: Signed And Sealed In Blood

Bostonbanden med de irske aner blæser stadig af sted i genren keltisk punk og rock. Bandet kan også opleves i Store Vega 21. januar.

14. januar: Yo La Tengo: Fade

Den amerikanske veteran-støjrockgruppe er klar med deres 13. album.

15. januar: ASAP Rocky: Long. Live. ASAP

Det længe ventede debutalbum fra den 24-årige Harlem-rapper er endelig på trapperne efter at have været udskudt ad flere omgange. Med på albummet får ASAP Rocky desuden hjælp af gæsteartister som Santigold, Kendrick Lamar og Drake.

22. januar: Toro Y Moi: Anything in Return

Den elektroniske kunstner udsender sit tredje studiealbum. "Anything in Return" bliver opfølgeren til "Underneath the Pine" fra 2011.

28. januar: Biffy Clyro: Opposites

Det skotske stadionrockband er klar med deres sjette album, dobbetalbummet "Opposites", der bliver opfølgeren til "Only Revolution" fra 2009.

29. januar: Local Natives: Hummingbird

Indie-bandet fra Los Angeles er klar med opfølgeren til "Gorilla Manor" fra 2013.

4. februar: Eels: Wonderful, Glorious

Sanger og sangskriver Mark Oliver Everett alias E er med band klar med sit 10. studiealbum, opfølgeren til den roste "Tomorrow Morning" fra 2010.

11. februar: Foals: Holy Fire

Det engelske mathrock-inspirerede band er klar med deres tredje album, efterfølgeren til "Total Life Forever" fra 2010.

12. februar: Azealia Banks: Broke With Expensive Taste

Azaelia Banks slog for alvor sit navn fast med nummeret "212", der udkom i september 2011. Debutalbummet skulle have været i pladebutikkerne i efteråret 2012, men det blev udskudt til 12. februar i år. 

18. februar: Nick Cave & The Bad Seeds: Push The Sky Away

Mørkemanden og hans band er klar med deres 15. studiealbum, som bliver opfølgeren til "Dig, Lazarus, Dig!!!" fra 2008 og er blevet indspillet med bandets faste samarbejdspartner Nick Luanay i La Fabrique-studierne i Sydfrankrig. Desuden kan australieren opleves på årets NorthSide Festival.

19. februar: Major Lazer: Major Lazer Frees The Universe

I maj 2012 udsendte Major Lazer singlen "Get Free" fra det kommende album. Major Lazer udgav albummet "Guns Don't Kill People... Lazers Do" i 2009 og gæstede både Vega og Train i august 2012.

25. februar: Atoms For Peace: Amok

Thom Yorke og co. er klar med debutalbum. Atoms For Peace består af medlemmer fra Radiohead, Red Hot Chili Peppers og R.E.M.

25. februar: Emmylou Harris & Rodney Crowell: Old Yellow Moon

Countrylegenden Harris er klar med en duetplade med sin gamle makker Rodney Crowell, der spillede med i hendes The Hot Band i 70'erne.

25. februar: 50 Cent: Street King Immortal

Rapperen fik sit kommercielle gennembrud med nummeret "In Da Club" for 10 år siden. Nu er hans femte album på vej.

11. marts: John Grant: Pale Green Ghosts

Den tidligere sanger i The Czars er klar med sit andet soloalbum, opfølgeren til den meget roste "Queen Of Denmark" fra 2010, der blandt andet blev kåret til årets album af engelske Mojo Magazine.

11. marts: David Bowie: The Next Day (billedet)

Selvom mange gik og troede, at giganten havde trukket sig tilbage fra musikken, byder 2013 på nyt fra den 66-årige musiker. "The Next Day" bliver Bowies 30. studiealbum og udkommer næsten 10 år efter forgængeren "Reality". Singleforløberen "Where Are We Now?" er netop udkommet.

25. marts: Depeche Mode: Vides endnu ikke

Dave Gahan & Co. (billedet) er tilbage med deres 13. studiealbum, opfølgeren til "Sounds of the Universe" fra 2009. Albummet er deres første på Columbia Records efter 31 års samarbejde med det legendariske engelske indie-selskab Mute. Titlen er endnu ikke offentliggjort.

26. marts: Bon Jovi: What About Now

Det tolvte album fra Bon Jovi bringer desuden bandet til Parken d. 6. juni. Singleforløberen "Because We Can" er netop udkommet.

2. april: Mudhoney: Vanishing Point

Et af de ældste og mest indflydelsesrige bands på Seattles grunge-scene, Mudhoney, er på vej med deres tiende album "Vanishing Point", der bliver fulgt op af en koncert på Loppen i København 24. maj. Koncerten bliver gruppens eneste i Skandinavien i denne omgang.

8. april: The Knife: Shaking The Habital

Næsten syv år efter udgivelsen af deres seneste ordinære album, "Silent Shout", udsender de maskerede svenskere endelig et album. Siden Silent Shout har de lavet operaen "Tomorrow, in a Year" med tilhørende soundtrack i 2010, og Karin Dreijer har i mellemtiden udgivet solo under aliaset Fever Ray. Desuden byder 2013 på en turné.

Desuden...

Desuden byder foråret på nye album fra The National, Beyoncé, Black Sabbath, Vampire Weekend, Eminem, Janet Jackson, Alice in Chains, The Black Keys, Katy Perry, Solange, Queens of the Stone Age og The Strokes. Desuden arbejder Portishead på deres fjerde album, som dog endnu ikke har fået fastsat nogen udgivelsesdato. Også AC/DC arbejder på et nyt album, som sanger Brian Johnson tidligere har udtalt kunne nå at udkomme i 2013. Guitarist Malcolm Young har dog siden sagt, at dette bud nok var lidt for optimistisk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA