x

Interview med Greg Dulli

Interview med Greg Dulli

(Et telefonnummer trykkes ind.) Godmorgen Greg, hvor er du?
– Ja godmorgen, jeg er i et tog på vej fra Bruxelles til Paris.
De har ellers god morgenmad i Bruxelles, en skam, at du ikke nåede det.
– Ja, for jeg elsker faktisk Bruxelles, og jeg elsker også morgenmad. Hvor er du henne, i København?
Nej, jeg er i Århus, du spillede her i januar 2004.
– Det kan jeg godt huske, det var frygteligt kold, og jeg stjal et askebæger fra spillestedet (VoxHall, red), som jeg stadig har derhjemme.

Når du rejser, rejser du så let, altså med minimal bagage?
– Ja, for jeg har gjort det så mange år, at jeg ved præcis, hvor lidt man faktisk har brug for.
Tid til det store spørgsmål: Hvilket album kommer først? Dit og Mark Lanegans album under navnet The Gutter Twins, som har været på tegnebrættet i en del år, eller ”Chinese Democrazy” med Guns N Roses?
(Lang hæs latter) – Jeg tror hellere, du må satse penge på ”Chinese Democrazy”. Jeg har faktisk hørt tre sange fra det album.

Ja, men hvor mange har du hørt med The Gutter Twins?
– Jeg har hørt omkring 10 sange med dem. Jeg ved ikke, hvornår det kommer præcist, men en dag skal det nok blive færdigt.
Hvad synes du om Marks seneste album, som han lavede med Isobel Campbell? (”Ballad Of The Broken Seas”, red)
– Øh, jeg har ikke rigtigt hørt det så mange gange, men jeg lagde mærke til, at man kunne fornemme, at de ikke har tilbragt meget tid i studiet sammen, men derimod har sendt optagelser til hinanden.

Siden vi talte sammen for et par år siden, har du produceret et album med italienske Afterhours og sangeren Jeff Klein, du har lavet cover-albummet ”She Loves You”, soloalbummet ”Amber Headlights”, og nu er du aktuel med Twilight Singers og albummet ”Powder Burns”. Har du overhovedet tid til at slappe af og reflektere over livet?
– Det tror jeg, jeg tror, jeg bliver bedre til at fordele min tid. Før i tiden har det været umuligt for mig at slappe af.

Når du går i studiet, medbringer du så en stor stak sange, eller komponerer du dem, mens du er i studiet?
– Størstedelen bliver lavet i studiet. Men med ”Powder Burns” havde jeg skrevet sangene i forvejen.
Er du i et parforhold i disse dage?
– Nogle gange, det afhænger af mange ting. Jeg har et meget stormfyldt forhold til en kvinde, og lige nu vil jeg svare ja.

Så dit liv er ikke bare musik og din kat Clyde?
– Nej, men min kat døde faktisk den 7. oktober 2004. Og jeg tror ikke, jeg skal have en ny foreløbig, jeg rejser simpelthen for meget.
Du kan bare gøre som Paris Hilton og få en lille hund, du kan stoppe ned i en taske, som du kan slæbe rundt med.
– God idé, for jeg kan faktisk godt lide små hunde. En af mine venner har lige fået en chihuahua, og den er fucking sød.
Ejer du stadig baren Short Stop på Sunset Boulevard i Los Angeles?
– Ja og jeg ejer også Footsie's Bar på Figueroa Street. Så jeg har to steder i LA.
Hænger du tit ud der?
– Ikke nok, men jeg besøger Short Stop én gang hver måned, hvor jeg dj’er der, men ellers er det for lidt, jeg går ud. Men jeg er også blevet ældre og er nødt til at spare kræfterne, til jeg skal på turné.

Har du en favoritdrink, som du får, når du besøger en af dine barer?
– På det seneste har det været en drink, der hedder Moscow Mule, og den består af vodka og ingefærøl fra Jamaica, der blandes med lime og knust is. Det er en forfriskende sommerdrink, der kan drikkes hele året rundt.
Den sidste linje lød som en reklame.
– Jamen alle burde prøve den. Ellers drikker jeg vin.

Hvis du skulle lave et nyt coveralbum, lad os kalde det ”She Loves You Too”, hvilke sange kunne man så forvente, at du ville fortolke?
– Lad os kalde det ”She Loves Me”. Faktisk er jeg i gang med at lave en liste og lad mig fortælle, hvad der er på den. ”Deep Hit Of Morning Sun” af Primal Scream, ”Under The Influence” af Cee-Lo Green, ”Forever” af Dennis Wilson, som spillede trommer i Beach Boys, ”Flashback” af Fat Freddies Drop, og så har jeg et stort ønske om at lave ”Hopelessly Devoted To You” af Olivia Newton-John fra soundtracket til ”Grease”.

Det var da et eklektisk miks. Jeg krydser fingre for, at du udsender et sådant album en dag.
– Det gør jeg helt sikkert, men ellers spiller vi også et par coverversioner på den kommende turné med Twilight Singers. Øh, øjeblik Lars, jeg er lige nødt til at skifte tog. Ringer du ikke lige tilbage om 20 minutter?

23 minutter senere
– Hej igen. Vi har skiftet tog og er på vej til Paris.
Godt så. Hvordan går det i New Orleans, hvor du indspillede ”Powder Burns” og færdiggjorde albummet efter orkanen Katrina?
– Det bliver langsomt bedre, men byen er stadig på røven, den har ingen penge, kun halvdelen af beboerne er vendt tilbage, og der er dele af byen, som jeg ikke tror vil blive bygget op igen. Men de dele, jeg bor i, når jeg er der, blev ikke beskadiget.

Arbejder regeringen på at genopbygge New Orleans, eller må byen passe sig selv?
– Der forgår en del byggeri lige for tiden, men mange folk er afventende. Og til august er der en ny orkansæson, og først efter den finder vi ud af, om byen overlever. Hvis det sker igen, så er der ikke meget at gøre.

Hvad gør du selv for at hjælpe med at få New Orleans tilbage på fødderne?
– Jeg bor i byen.
Nå, lad os skifte emne. Hvornår lavede du sidst en blandet cd til nogen?
– For en måned siden, til min dameven. Men jeg kan ikke huske, hvad der var på, men hun kunne lide det. Måske var det sange til at elske til, for vi dyrkede sex, lige efter at hun satte den i cd-afspilleren.
Du er stor Prince-fan, hvad synes du om hans seneste album?
– Jeg har kun hørt to sange, den ene var god, den anden var ikke så god.
Jamen, er det ikke Prince i en nøddeskal?
– Lige netop. God set, Mister.

Har du et favoritalbum af dine egne, og du må ikke sige det seneste!
– Hvorfor ikke?
Fordi I musikere kan altid bedst lide det seneste, I har lavet. Kom med et bedre svar.
– Så vil jeg vælge ”1965” (Afghan Whigs’ sidste album fra 1998, red) og ”Blackberry Belle” (Twilight Singers-album fra 2003).

På ”Powder Burns”-albummet har du arbejdet sammen med Joseph Arthur og Ani DiFranco, men jeg tror, at flest folk er interesserede i at høre om, hvordan samarbejdet med din gamle Afghan Whigs-bassist John Curley gik?
– Det var sindssygt let, for han er som en bror for mig, og vi taler i telefon sammen hver dag. Faktisk har jeg lavet en ny sang med Rick (McCollum, Afghan Whigs-guitarist), og det endte med at blive rigtig cool. Så jeg spiller stadig med begge to.

Så vi skal ikke afskrive, at Afghan Whigs en dag bliver gendannet?
– Øh jo, det kan du sgu godt afskrive, for det sker ikke. Men jeg kan sagtens spille med dem. Vi forsatte Afghan Whigs lige så længe, som vi kunne.

Fair nok. Du har opholdt dig en del i Italien. Hvor ville du anbefale, at man tog hen, hvis man skulle på ferie dernede?
– Jeg vil helt klart anbefale det sydlige Sicilien. Eller også vil jeg tage ned til bunden af støvlen, hvor de har nogle fantastiske strande i begyndelsen af den italienske riviera.
Cool. Tak for sludderen, Greg. Hav en forsat god rejse.
– Tak, og vi snakkes ved.

Twilight Singers' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA