x

Wacken Open Air 2013 – torsdag

Wacken Open Air 2013 – torsdag

Se masser af billeder fra Wacken Open Air i GAFFAs gallerisektion

Torsdag er officielt den dag, hvor den store tyske metalfestival Wacken Open Air starter programmet på den store festivalplads, der gennem årene har været skueplads for utallige mindeværdige og historiske koncerter. Anno 2013 var det så tid til at byde gigantiske Rammstein velkomne indenfor. Wacken Open Air er ubestridt den største metalfestival i såvel Tyskland som Europa. Rammstein er det største band, Tyskland nogensinde har haft i den tunge genre. De to er som skabt for hinanden, og forventningerne var derfor også skyhøje.

Vi måtte dog lige igennem nogle andre bands i løbet af eftermiddagen, før vi kunne slutte torsdagen af med ild, benzin og underlødige tekster. Der blev serveret adskillige koryfæer i form af Annihilator, Thunder og ikke mindst legendariske Deep Purple. Der blev også tid til at gå og indånde luften på Wacken og få en fornemmelse for den sitrende atmosfære, der altid er på Wacken i dagene op til selve festivalen, hvor opvarmningsfesten på campingområdet kører på alle cylindre. Der var allerede festivaldeltagere, der var tydeligt mærkede af x antal dages fest, mens andre så mere friske og spændte ud. Spændte på, hvad der mon var i vente når de store navne gik på. Det første denne aften var Deep Purple.

Deep Purple gjorde, hvad de kunne for at varme op til aftenens højdepunkt. Men det blev lidt på det jævne. Godt nok formåede guitaristen og keyboardspilleren at gøre Jon Lord ære ved at fremføre ganske vellydende passager på de forskellige instrumenter, men forsanger Ian Gillan har set bedre dage. Hans storhedstid var nok i halvfjerdserne og firserne, for på Wacken i 2013 var det en lettere anstrengt udgave, vi fik af mandens stemmebånd. Der blev forgæves forsøgt skrålet igennem, men det blev en forkølet indsats, og det trak lidt ned. Heldigvis kunne fornævnte keyboardspiller Don Airey heldigvis trække det en del i den gode retning, for han gjorde virkelig et fortrinligt stykke arbejde med at få Deep Purples lyd godt igennem.

Da Deep Purple gik af scenen var det så med at få tanket op ved øl- og madboderne. Solen var så småt gået ned og mens mørket lagde sig, der blev provianteret og manøvreret sig på plads var det så ved at være tid til, at hovednavnet Rammstein gik på. Der var ikke helt fyldt op på pladsen, men et forsigtigt skud på mellem 60 og 70.000 tilskuere er nok ikke helt ved siden af.

Læs GAFFAs anmeldelse af Rammstein i GAFFAs artikelsektion.

Se masser af billeder fra Wacken Open Air i GAFFAs gallerisektion

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA