x

Homesick Hank – på arbejdsferie med americana-giganter

Homesick Hank – på arbejdsferie med americana-giganter

– Det er nok klassisk dansk sådan at sige, at det ikke kan lade sig gøre. Men vi besluttede os altså en dag for at lægge janteloven til side et øjeblik og så bare kaste os i det og spørge.

Ordene kommer fra Kudre Haan, sanger og sangskriver i danske Homesick Hank, og det, han hentyder til, er valget af producer på gruppens nyeste og andet album, "Leave It Behind". Det er nemlig amerikanske Paul Oldham, kendt og respekteret for sit samarbejde med en række markante americana-navne, ikke mindst genrens ukronede konge, Pauls bror Will, også kendt som Bonnie ”Prince” Billy. Begge store idoler for de åndsbeslægtede danskere.

– Jeg forsøgte først at få fat i ham gennem de officielle kanaler. Det skete der intet ved, men så fandt jeg efter lidt besvær hans mailadresse et sted på nettet. Jeg sendte ham noget musik, og snart fik jeg det svar, at vi da bare kunne mødes, når han og hans bror næste gang tog på Europaturné. Det gjorde vi så helt uformelt nogen tid efter i Amsterdam, hvor vi en sen, beruset nattetime blev enige om et samarbejde og også fik alle detaljer på plads. Også prisen, som bestemt var rimelig.

Derfor rejste Homesick Hank så i november til Kentucky, hvor de i 16 dage indlogerede sig på Paul Oldhams afsides beliggende gård og indspillede "Leave It Behind" i hans hjemmestudie, stort set uden overdubs. Og undervejs kiggede Will Oldham også flere gange forbi brormand.

– Vi ville meget gerne også have Will Oldham til at medvirke på albummet, men vi var så fulde af ærefrygt, at vi først tog os sammen til at spørge ham dagen før, vi skulle rejse hjem. Men han var heldigvis frisk og lagde et flot kor på titelnummeret, fortæller Kudre Haan.

Resultatet af de to uger i Kentucky er blevet et stilrent americana-album fyldt med både længselsfulde og temperamentsfulde sange, spillet på instrumenter som pedal-steel-guitar, violin, harmonika og banjo. Men hvad tror danskerne selv, brødrene Oldham så i danskerne?

– Jeg ved det faktisk ikke, griner Kudre Haan. – De er jo lidt nogle sære typer, så de sagde ikke så meget undervejs. Men jeg tror, de var glade for samarbejdet. Det var vi i hvert fald.

Homesick Hanks hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA