Artikel

BLÅ LØJTNANT: Uudgivne optagelser med Young Flowers ser dagens lys

Otte numre fra gammel TV-film får selskab af helt nye indspilninger på kommende vinyludgivelse

Nicheselskabet Turn It Over Records har de senere år gjort en dyd ud af at opspore, afstøve og genudgive mere eller mindre obskure sager fra dansk rocks guldalder i slutningen af 1960'erne. Selskabet har således stået for genudgivelser af den danske syrerocktrio Young Flowers blot to album - herunder klassikeren Blomsterpistolen fra 1968. Senest har vi - af lidt nyere dato - fået en vinylgenudgivelse af Niels Skousens 2010-album Lyt til din coach og en samling uudgivne optagelser med Burnin Red Ivanhoe fra 1970.

Nu har de gode folk på Turn It Over så atter gravet dybt i arkiverne. Den 24. marts udkommer (vinyl)albummet Den blaa løjtnant med Young Flowers. Albummet byder på otte sange indspillet i 1969 til Thomas Windings ungdomsudsendelse af samme navn fra DR - men aldrig udsendt. I en pressemeddelelse i anledning af den kommende udgivelse skitseres historien bag:

"Efter succesen med debutalbummet Blomsterpistolen, udsendt i sommeren 1968, med musikken fra tv-serien af samme navn, lavet i samarbejde med Thomas Winding og Danmarks Radio, fulgte ikke bare intens turnéaktivitet i Danmark, men sågar også en tur til både Canada og USA i foråret 1969. Under denne turné skrev Young Flowers tre af de fire numre, der senere skulle indgå i tv-projektet Den blaa løjtnant. Holdet bag projektet var i store træk det samme som med Blomsterpistolen, med tilføjelsen af blandt andre Niels Skousen, som også stod for manus," lyder det fra pladeselskabet, og videre:


"Thomas Winding stod igen for instruktionen og produktionen af filmen, der blev optaget i 1969 og sendt i januar 1970. Forøvrigt en af DR’s første ungdomsudsendelser i farver og aldrig siden genudsendt! Røverhistorien siger, at efter endt indspilning af både musik og film, skulle det hele klippes sammen under Thomas Windings ledelse. Desværre glemte Winding angiveligt båndet hjemme på sit bord da klipningen skulle foretages og musikken lægges på i TV-Byen, for musikken der endte med at udgøre soundtracket, blev mestendels hentet fra debutalbummet Blomsterpistolen, og den oprindelige musik blev, med undtagelse af nummeret "Write On Sand," glemt og aldrig udsendt."


På det nye album kan man også høre fem nye numre med 2022-inkarnationen af Young Flowers - med Peter Ingemann på bas og vokal, Peer Frost på guitar og Hans Fagt på trommer. Young Flowers' oprindelige trommeslager, Ken Gudman, døde i 2003. 

Young Flowers blomstrer igen

 


ANNONCE