Nyhed

Dansk rockklassiker genudgives - og fejres med releasekoncert

Young Flowers andet album udkommer på vinyl i begrænset oplag og fejres med koncert

Det er efterhånden 53 år siden, den navnkundige danske syrerockgruppe Young Flowers udgav deres andet og sidste studiealbum.

Nu udkommer No. 2 - som albummet slet og ret hed - imidlertid i et begrænset oplag på vinyl på selskabet Turn It Over Records.

Det forlyder i en pressemeddelelse udsendt i dag (17. august, red.). Her fremgår det også, at bandet - i dets aktuelle inkarnation - vil samles til en særlig releasekoncert i anledning af udgivelsen.


Der vil være tale om en udendørs koncert ved Nordsø Records i København den 17. september, og du kan sikre dig billetter ved forudbestilling af vinylen. 

Young Flowers gik hver til sit omkring 1970, men har siden været gendannet ved adskillige lejligheder - blandt andet i forbindelse med bandets 50 års jubilæum i 2017.


Trioen, som i sin tid hentede kraftig inspiration hos britiske Cream, består i dag af Peter Ingemann, Peer Frost og Hans Fagt. Gruppens oprindelige trommeslager, Ken Gudman, gik bort i 2003.

Genudgivelsen af No. 2 udkommer i 800 nummererede eksemplarer og er remastereret fra de originale masterbånd. Det samme var tilfældet, da Turn It Over Records i efteråret 2021 genudgav Young Flowers' legendariske debutalbum Blomsterpistolen fra 1968. 

Mens debutalbummet blandt andet bød på klassikeren "Oppe i træet" (med tekst af Thomas Winding) og et Bob Dylan-cover, blev et par af teksterne på No. 2 leveret af en ung sangskriver ned navn Niels Skousen.


I den forstand var No. 2 både en svanesang for Young Flowers - og en prolog til Skousen og Ingemanns Herfra hvor vi står, som blev til i kølvandet på Young Flowers' opløsning.

LÆS OGSÅ: Young Flowers blomstrer igen

 


 

ANNONCE