x

En legendarisk afslutning i Toppen af Poppen

En legendarisk afslutning i Toppen af Poppen

Søndag aften var aftenen for det sidste afsnit af Toppen af Poppen i denne omgang. Det var derfor den helt rigtige beslutning, at den sidste aften skulle omhandle en af Danmarks mest legendariske musikere, Sebastian.

Aftenens program var præget af minder og specielle forhold til de valgte sange. Mange af musikerne og sangerne er nemlig vokset op med Sebastians sange.

Dagen startede med, at Shaka Loveless havde valgt "Når Lyset Bryder Frem" fra gennembruds-lp'en "Den Store Flugt" fra 1972. En god start på afslutningen.

Herefter tog deltagerne en cykeltur rundt i Skagen, hvorefter Sebastian gav en is. Mange af deltagerne har tidligere udtalt i programmet, at deres tur har føltes som en lejrskole, hvilket lidt blev pointeret med deres cykeltur.

Isam B var middagens første indslag. Det skete med "Måske Ku' Vi" i en mere rolig version end originalen, og hvor klaveret og vokalen var i fokus.

Til gengæld blev Lars Lilholt udfordret i aftenens program. Hans efterhånden velkendte tradition med danske oversættelser kunne ikke lade sig gøre, da stort set alle Sebastians udgivelser er på dansk. Lilholt tog derfor sin banjo frem og fremførte "Rose" med Oh Land som sit kor. En rigtig fin og enkel fortolkning af klassikeren fra '72.

Oh Land var den næste i programmet og har måske helt ubevidst haft "Ulvesangen" som inspirationskilde til sin egen "Wolf And I". Her fik sangen et mere moderne udtryk, idet sangerinden havde taget sine "magiske" træk med i form af forskellige elektroniske effekter. 

Den yngste deltager, Mattias Kolstrup, var næsten selvskrevet til "80'ernes Boheme". Sangen fik en gang Dúné-vildskab og flabethed, hvilket virkelig klædte originalen.

Stine Bramsen skulle slutte denne gang af Toppen af Poppen af, og det gjorde hun med "Stille Før Storm". Et nummer, som oprindeligt er sunget af Lis Sørensen. Sangen skulle egentlig ikke have været udgivet, men fordi Lis Sørensen kom på, fik sangen et frisk pust – heldigvis da. 

Sebastian er en af Danmarks største sangere og sangskrivere, men som for mange andre musikere har det været en lang vej for ham at komme op til toppen. I starten havde man regnet med, at Knud, som er hans rigtige navn, skulle være verdenskendt, og han skulle derfor vælge et mere internationalt kunstnernavn, hvilket blev Sebastian.

Han fik stemmeproblemer i 80'erne, blandt andet på grund af en fugtig kælder og måske en cigaret eller ti for meget. Dette tog på musikerens selvtillid og gav ham usikkerhed om, hvorvidt han kunne klare at spille koncerter. Så fandt han i stedet på at skrive musicals til den danske scene.

Sebastian har utallige udgivelser bag sig, og det hele startede med en gåtur igennem gaden, hvor han kunne høre The Rolling Stones ud ad et villavindue.

Lyt til alle aftenens sange her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA