x

Chris Cornell giver to danske koncerter

Chris Cornell giver to danske koncerter

Chris Cornell giver to danske koncerter i Musikkens Hus i Aalborg 3. april og DR Koncerthuset 5. april.

Chris Cornell er sanger, guitarist og sangskriver og kendt som én af de sidste årtiers helt store rockstemmer. Han slog igennem som frontfigur i Soundgarden, der blev dannet i 1984, og som sammen med bands som Nirvana, Alice in Chains og Pearl Jam var med til at tegne grunge-scenen i og omkring Seattle i første halvdel af 90'erne.

I 1997 gik Soundgarden i opløsning, og i 1999 udgav Cornell sit første soloalbum. Det er blevet fulgt op af yderligere fire album, senest "Higher Truth" fra 2015. I 2006 stod han bag kendingsmelodien til James Bond-filmen Casino Royale, "You Know My Name".

I 2001 dannede Chris Cornell Audioslave sammen med tre fjerdedele af Rage Aaginst The Machine, der ledte efter en ny sanger, efter Zack de le Rocha havde forladt gruppen. Producer og ven Rick Rubin foreslog Cornell. I 2007 gik gruppen hver til sit efter tre album.

I 2010 blev Soundgarden gendannet, og i 2012 udsendte de det velmodtagne comeback-album "King Animal".

I løbet af karrieren er det blevet til adskillelige Grammyer, Golden Globe-nomineringer og millioner af solgte album for Cornell. Dertil har han skrevet musik for flere film, serier og computerspil.

Chris Cornell er som nævnt kendt for sin kraftfulde vokal, der tager publikum igennem det helt store følelsesregister, som vi kender det fra Soundgarden-klassikere som Black Hole Sun og Spoonman og Audioslaves Like A Stone.  

Når Chris Cornell til foråret kan opleves i Aalborg og København, er det i en særlig akustisk konstellation, hvor han vil optræde med sange fra både seneste udgivelse og numre fra hele det store bagkatalog.

GAFFAs korrespondent i Vancouver anmeldte Cornell akustisk i sidste måned, hvor han blandt andet skrev: "Det var en ganske okay aften i selskab med en fortællende Chris Cornell, der gjorde et stort nummer ud af at kommunikere til publikum." Læs hele anmeldelsen her. 

Billetinfo:

MUSIKKENS HUS, AALBORG 3. APRIL
ALM BILLETSALG STARTER: FREDAG 30. OKTOBER KL. 10:00
BILLETSALG: Billetboxen.dk

DR KONCERTHUSET, KONCERTSALEN 5. APRIL
ALM BILLETSALG STARTER: FREDAG 30. OKTOBER KL. 10:00
BILLETPRISER FRA: 302,- + gebyr
BILLETSALG: Billetlugen.dk

For hver solgt billet går 1 dollar ubeskåret til the Chris & Vicky Cornell Foundation, der støtter børn i nød.

Varm op med den ultimative Cornell-klassiker, Soundgardens "Black Hole Sun" fra 1994-albummet "Superunknown":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA