x

Her er årets 10 bedst tjenende musikere

Her er årets 10 bedst tjenende musikere

Erhvervsmagasinet Forbes har offentliggjort sin årlige liste over de 10 bedst tjenende musikere i 2015. Her topper Katy Perry listen med en indtjening på 135 millioner dollar, næsten én milliard kroner. Pengene kommer primært fra koncertvirksomhed, hvor Perry har indtjent mere end to millioner dollar, svarende til 13,5 millioner kroner, per koncert i snit. En af disse koncerter var i Jyske Bank Boxen i Herning i marts. Her gav GAFFAs anmelder Perry to stjerner, så hun har så at sige tjent en million dollar per GAFFA-stjerne. Læs GAFFAs anmeldelse her.

Det skal dog siges, at ordet "omsætning" er mere dækkende end indtjening, for tallene tæller indtjening, før udgifterne (til skat samt eksempelvis aflønning af personale, sceneopbygning, transport med videre, red.) er fratrukket, skriver Forbes. I teorien kan Katy Perry altså komme ud af 2015 med et underskud på kontoen, men det tror vi nu ikke er tilfældet. 

Oversigten viser også, at man sagtens kan tjene gode penge på at spille country. Garth Brooks, der er langt mere populær i USA end i Europa, har således omsat for 90 millioner dollar i 2015.

Listen over verdens 10 bedst omsættende musikere ser ud som følger:

1. Katy Perry: 135 millioner dollar

2. One Direction: 130 millioner dollar

3. Garth Brooks: 90 millioner dollar

4. Taylor Swift: 80 millioner dollar 

5. Eagles: 73,5 millioner dollar

6. Calvin Harris: 66 millioner dollar

7. Justin Timberlake: 63,5 millioner dollar

8. Diddy: 60 millioner dollar

9. Fleetwood Mac: 59,5 millioner dollar

10. Lady Gaga: 59 millioner dollar

Og en lille reminder fra Dan Turèll og Halfdan E.: "Pas På Pengene!" – "penge er dødsensfarlige":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA