x

11 essentielle album, du skal glæde dig til i marts

11 essentielle album, du skal glæde dig til i marts

En ny måned står for døren, og det betyder nye albumudgivelser. GAFFA giver dig en liste over 11 essentielle album, du skal glæde dig til i marts måned.

Bisse: "Happy Meal", 1. marts

"Happy Meal" er Bisse, eller bare Thorbjørn Radischs fjerde album, og ligesom Bisses tidligere udgivelser er albummet alt andet end mainstream. Musikken er elektronisk og poppet, og teksterne er danske, dybsindige og samfundskritiske – et forunderligt mix, der gør Bisse til noget helt for sig selv.

Childrenn: "Animale", 4. marts

Drengene fra den danske rockgruppe Childrenn er nogle garvede gutter, som blandt andet har rødder i The Good The Bad, Psyched Up Janis, Mechanical Bird og PowerSolo. Nu er de gået sammen som en supergruppe og udgiver deres første album "Animale" den 4. marts.

Låpsley: "Long Way Home", 4. marts

"Long Way Home" er den kun 18-årge britiske sangerindes debutalbum. Den unge sangerinde, med det borgerlige navn Holly Lapsley Fletcher, udgjorde en del af sidste års "Guide: de bliver store i 2015 – udland". Låpsleys musik er minimalistisk, elektronisk og poppet – prydet af Fletchers dybe, markante og særprægede stemme.

Wangel: "Freedom", 4. marts

2015 var et godt år for den danske indie-kunstner Wangel, som udkom med sin første single "Seoul" i starten af året – et nummer, der hurtigt blev P3s Uundgåelige. Med Wangels debutalbum "Freedom" på trapperne forventes det, at 2016 også bliver et godt år for den danske Wangel og hans elektroniske beats, sprøde synths og smukke dybe stemme.

Heidi Mortenson: "Tid", 11. marts

Den anmelderroste danske sangerinde, sangskriver og elektronikamusiker Heidi Mortenson er klar med albummet "Tid". Vi har ventet længe på et nyt album fra Mortenson – "Tid" bliver nemlig forfølgeren til det anmelderoste album "Mørk" fra 2012, som fik imponerende fem ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder.

Tårn: "Ud Ad Mit Vindue" 18. marts

Debutalbummet fra den Købehavn-baserede gruppe har været længe undervejs. Gruppen, som oprindeligt er fra Odense, blev dannet helt tilbage i 2012, og efter et travlt år 2015, hvor gruppen blandt andet spillede på Roskilde Festivals Rising-scene, er gruppen nu klar med deres debutalbum "Ud Ad Mit Vindue". Lyden er eftersigende inspireret af amerikansk indiemusik, britisk shoegaze og den nordiske indiemelankoli med de to forsangere Erik Apollo og Asker Nordtorp Pedersen i front.

Mads Langer: "Reckless Twin", 18. marts

Der er godt nyt til de mange Mads Langer-tilhængere – den danske charmør udgiver sit femte album. Singlen "3AM", som udkom tilbage i december sidste år, viser Langer fra en mere poppet side end tidligere, men ifølge pladeselskabet Sony skulle albummet samtidig have mere kant end vanligt og være dybt personligt – og er indspillet i tæt samarbejde med Sune Wagner fra The Raveonettes.

Pede B & DJ Noize: "Gin & Cocio", 18. marts

Samarbejdet mellem Pede B og DJ Noize er ført til endnu et konceptalbum, nærmere bestemt albummet "Gin og Cocio". Parternes hidtidige samarbejde kulminerede på Roskilde Festivals Arena-scene i sommer – en oplevelse, der resulterede i imponerende seks ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder. Tidligere i februar måned udgav de to gutter singlen "Jeg vil Glemme" som en forsmag på det kommende album.

Iggy Pop: "Post Pop Depression", 18. marts

Den Northside-aktuelle musiker Iggy Pop udgiver i midten af marts et album, der muligvis bliver legendens sidste. I et interview med Apple Music fortalte Pop for nylig, at hans mavefornemmelse fortalte ham, at dette nok bliver hans 17. og sidste album. Med sig på albummet har Pop et stjernespækket lineup bestående af Josh Homme (Queens Of The Stone Age og Eagles Of Death Metal) der spiller guitar, bas og klaver og synger kor på udgivelsen, samt Queens Of The Stone Ages multiinstrumentalist Dean Fertita (som også spiller med Jack White i The Dead Weather) og Arctic Monkeys' trommeslager Matt Helders.

Liima: "ii", 18. marts

"ii" bliver den finske percussionist Tatu Rönkkö og Efterklang-medlemmerne Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolbergs første album under bandnavnet Liima. Modsat Efterklangs meget orkestrale og storladne lyd er lyden af Liima mere minimal og elektronisk, hvor der er stort fokus på improvisation og en gennemtrængende percussion.

Lust for Youth: "Compassion", 18. marts

Dansk-svenske Lust for Youth startede som forsanger Hannes Norrvides post-punkede soloprojekt, men blev senere udvidet med to medlemmer, Loke Rahbek, også kendt fra Vår, samt Malte Fischer der tidligere har været en del af den Grammy-nominerede gruppe Oh No Ono. Det nye album vil eftersigende satse i endnu højere grad på den 80'er-poppede lyd, gruppen tidligere har arbejdet med. Singlen "Stardust", som allerede er blevet flittigt afspillet på de danske radiokanaler, er et godt eksempel på netop dette.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA