x

Reptile Youth og Abby Portner udgiver dokumentarfilm om samarbejde. Se den her.

Reptile Youth og Abby Portner udgiver dokumentarfilm om samarbejde. Se den her.

Sidste år spillede Reptile Youth tre unikke koncerter med visuals og scenografi af den amerikanske kunstner Abby Portner. Kulturlaboratoriet Prxjects by Mercedes-Benz præsenterer nu dokumentarfilmen "The Art of a Concert: Reptile Youth x Abby Portner", der tager seeren med bag tæppet og dybt ind i de kunstneriske overvejelser og processer bag det ambitiøse projekt. Se den her forneden.

I dokumentarfilmen får man blandt andet et indblik i makkerparrets arbejde med at skabe en visuel repræsentation af, hvordan Reptile Youth lyder, i Reptile Youths tanker om naturen overfor civilisationen, om det unikke sociale rum, der etableres mellem optrædende kunstnere og deres publikummer – og meget meget mere.

Reptile Youth fortæller om samarbejdet med Abby Portner: "Hver gang jeg skal lave nyt indhold eller videoer til et band eller individuelle kunstnere, forsøger jeg at kombinere min æstetik med bandets personlighed og stil. Det er altid en god udfordring. Til disse koncerter var de ekstreme forskelle mellem klimaerne og de steder, hvor vi begge bor, et godt sted at starte. Varmen, vandet, stranden og ørkenen i LA kombineret med de mere blå-grønne, kolde farver og den jordnære ‘vibe’ i Danmark er meget interessant for mig. Bandmedlemmernes varme og deres måde at arbejde på har også indflydelse på mig."

Abby Portner (Abigail Portner, red.) er billedkunstner, filmmager, stop-motion animator, set designer og kostumemager. Hun er nok mest kendt for sit samarbejde med Animal Collective, som hun har arbejdet sammen med, siden hendes bror David Portner var med til at starte bandet i deres teenageår. Derudover har hun også været med til at designe skateboards for Alien Workshop og dukker for Jim Henson Studios, og så har hun lige lavet en performance med John Cale på Whitney Museum i New York. Hun har altså med andre ord bevæget sig i flere forskellige retninger og spektre, siden hun blev uddannet fra Parsons School of Designs i New York. Man kan se mere af hendes arbejde på hendes hjemmeside: www.abbyportner.com 

I juni sidste år udkom Reptile Youth med ep'en "Away". Det var første album uden bassist Esben Valløe, som efterlod forsanger Mads Damsgaard Kristensen som eneste faste medlem. Den modtog fire stjerner af GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen under overskriften: "Interessant ep-udspil fra seneste inkarnation af Reptile Youth."

Se "The Art of a Concert: Reptile Youth x Abby Portner" her:

The Art of a Concert: Reptile Youth x Abby Portner from Reptile Youth on Vimeo.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA